Wees gerust: Nederlandse jongeren zijn heus preuts!

De Nederlander is best preuts. Jongeren zijn preutser dan ouderen, en vrouwen zijn preutser dan mannen. Onze jeugd is losgeslagen, beweren sommigen. Nederland verpreutst, stellen anderen.

Maandblad QUEST zocht het uit onder 6320 Nederlanders ten behoeve van hun maartnummer.

Een van de opvallende uitkomsten is maar liefst 4 op de 10 weleens een naaktfoto of -filmpje van zichzelf deelt. Daarbij valt op dat het delen van pikant beeldmateriaal bij de jeugd (tot en met 23 jaar) minder vaak voorkomt dan bij de wat gevorderden.

Van de Nederlandse jongeren deed 39% dit weleens. Onder 24- tot 34-jarigen is dit 46% en de 35- tot 49-jarigen doen niet onder voor de jeugd: 40% heeft weleens dergelijk beeldmateriaal gedeeld.

Bij andere vragen bleken jongeren zelfs veel preutser dan de rest van de bevolking. Zo hebben zij vaker een voorkeur voor seks in het donker, en voelen zij meer schaamte bij intiem doktersbezoek.

Ook blijkt dat mannen minder preuts (zeggen te) zijn dan vrouwen. 58% van de heren beweert bij intieme gezondheidsklachten meteen en zonder schaamte naar de dokter te gaan, tegenover 46% van de vrouwen.

Tevens heeft slechts 10% van de mannen liever het licht uit of altijd het licht uit tijdens de seks, tegenover 30% van de vrouwen. En, mannen vinden het minder erg om in de sauna bekenden tegen te komen dan vrouwen.

Topless gaan is uit: 19% van de vrouwen zegt dit veel minder te doen dan vroeger. Slechts 9% juist vaker, de rest doet dit even vaak of nooit.

68% van de mensen die actief sporten maakte mee dat mensen in hun ondergoed douchen op sportschool of -club.

Bijna 4 op de 10 loopt weleens naakt door het huis, ook als er huisgenoten thuis zijn (mannen vaker dan vrouwen).

56% heeft een badkamerbeleid waarbij de deur altijd openstaat en huisgenoten zo kunnen komen binnenlopen.

Het maartnummer van Quest ligt nu in de schappen of je kun het artikel ‘Kleren aan, kleren uit’ voor €0,49 bij Blendle lezen.

Lees ook:De jeugd van tegenwoordig? 1 op de 7 is nog maagd!
Lees ook:Nederlandse jongeren sextingen niet zoveel
Lees ook:Vrouwen laten zich vaker testen op geslachtsziektes dan mannen
Lees ook:Huisgemaakte porno belandt 9 van de 10x (ongevraagd) op internet
Lees ook:Met de seks van ‘de jeugd van tegenwoordig’ valt het allemaal best mee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>