Jouw grootouders hebben meer seks dan jij!

Lang bij elkaar blijven is, in tegenstelling tot vaak werd aangenomen, heel erg goed voor je seksleven. Mensen die langer dan 50 jaar samen zijn, ervaren zelfs een lichte opleving van hun activiteiten tussen de lakens na hun gouden bruiloftsfeest.

Ouderen die nog steeds in hun eerste huwelijk zitten, laten een gelukkiger seksleven optekenen dan zij die hertrouwden…..

Zo blijkt uit onderzoek van 3 Amerikaanse universiteiten met data van 1656 getrouwde mensen tussen de 57 en 85 jaar, waarover is gepubliceerd in ‘Archives of Sexual Behavior’.

Samen als paar oud worden met alle ervaring en kennis die dat meebrengt, werkt positief voor het libido, legt onderzoeker Samuel Stroope uit in een persbericht.

“Je hebt veel geleerd over elkaar en hebt dat samen opgebouwd in al die jaren, waardoor er ook een veel meer vertrouwen is over en weer en mensen zich veilig en beschermd weten. En het idee dat het blijvend is, geeft ook meer redenen om te blijven investeren in de relatie, ook en juist in de seksuele aspecten ervan.”

Als mensen hertrouwen is dat anders. Deze mensen hebben dat sterke gevoel van permanent bij elkaar blijven niet, door een eerdere echtscheiding of een overleden partner.

Meer seks betekent echter niet vanzelfsprekend ook betere seks. Maar uit het onderzoek bleek ook dat er geen verschil is in de mate van lichamelijke bevrediging tussen mensen die in een bestendige relatie zitten en degenen die vaker van partner wisselden.

Lees ook:Mannen zijn het gelukkigst als zij haar een orgasme ‘bezorgen’
Lees ook:Tantrische seks stuwt u naar ongekende hoogtes!
Lees ook:‘Friends with benefits’ hebben de lekkerste seks
Lees ook:Na 1 jaar relatie wordt er al minder aan seks gedaan
Lees ook:Hiephoi, we gaan alle dagen seks hebben met Arie Boomsma!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>