Breg Hofstede: hoe het komt dat de pil je libido plat gooit

We hebben er hier bij seks.blog vaker over bericht.

De pil is uitgeroepen tot de beste uitvinding van de vorige eeuw en het is een zegen dat seks en zwangerschap zodoende losgekoppeld kunnen worden, maar niet iedereen wordt blij van het anticonceptiemiddel numero uno.

Veel vrouwen die het slikken hebben em op den duur in feite niet meer nodig, omdat hen de lust vergaan is…….

Daarover schrijft ook Breg Hofstede in een artikel voor de Correspondent.

‘Het is tijd om te stoppen met de pil, want het verpest je seksleven’, is de veelzeggende aanhef.

Hofstede merkte dat zij na het stoppen met de pil ineens weer zin kreeg in seks. “Stel je een redelijk competente schilder voor die na een kleurrijke en licht eclectische fase van ‘vroeg werk’ 8 jaar lang een blauwe periode doormaakt. Tot ze plotseling de kleur rood herontdekt,” aldus de schrijver over haar nieuwgeboren libido.

Ze besloot op onderzoek uit te gaan naar de bijwerkingen van de pil. Al snel bleek dat veel andere vrouwen met dezelfde klachten rondliepen, vaak zonder te weten waar het precies aan lag.

Hoofdpijn, misselijkheid, libidoverlies; het zijn maar een paar voorbeelden.

Deze onbekendheid met de bijwerkingen is deels te wijten aan de artsen. “Bovendien wordt de pil vaak automatisch voorgeschreven, en hoe jonger of hoe lager opgeleid de patiënte, hoe minder haar arts geneigd is informatie over mogelijke bijwerkingen te verstrekken.”

Hofstede komt met het antwoord op de vraag waarom het meestgeslikte pilletje ter wereld zo’n ‘moodkiller’ is. Voor libido is zowel bij mannen als vrouwen het hormoon testosteron noodzakelijk. Dat zakt door het pilgebruik , net als oestrogeen en progesteron.

“Van die 3 geeft de pil alleen het testosteron niet in synthetische vorm terug. Het gevolg daarvan is dat de testosteronproductie van een pilgebruikster halveert”, aldus Hofstede.

Ook zou de hoeveelheid SHBH (Sex Hormone Binding Globulin) toenemen, waardoor de resterende hoeveelheid testosteron nog meer wordt weggevaagd.

Eerdere onderzoeken toonden reeds aan dat pilslikkende vrouwen juist een kinderwens ontwikkelen en dat de hormonen ervoor zorgen dat vrouwen op een ander type man vallen.

Inmiddels zoekt de farmaceutische industrie naar de kip met de gouden eieren: een pilletje dat er én voor zorgt dat je niet zwanger wordt én een lustverhogende werking heeft.

Gisteravond zat Breg Hofstede bij RTL Late Night.

Lees ook:De pil werkt bij sommige vrouwen juist libido-verhogend
Lees ook:Pharmaceutische industrie werkt aan combi anticonceptie-/lustpil
Lees ook:De pil knaagt aan het libido van vrouwen
Lees ook:Meer testosteron doet vrouwen meer masturberen…
Lees ook:“Neuken schat?” “Momentje, eerst wat neusgel”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>