Mensen die aan SM en bondage doen zijn echt niet gek!

SM is hip. Het is zelfs salonfähig en het beïnvloedt mode en kunst.

Sinds de hype van ‘Fifty Shades Of Grey’ schreeuwen voor- en tegenstanders over het óf verheerlijkende aspect van de sado-masochistische seks of over het verderfelijke.

Onderzoek laat nu zien dat BDSM (de volledige naam: bondage, discipline, sadisme, masochisme) geen slechte invloed heeft op de beoefenaars van deze tak van sport…….

Andreas Wismeijer van Tilburg University onderzocht zowel mensen die van de ‘vanilleseks’ zijn als mensen die liever op de BDSM-toer gaan en publiceerde daarover in in het blad Journal of Sexual Medicine.

Bij de sm’ers zit alles nog op z’n plek tussen de oren. En als ze al anders zijn als de gemiddelde mens, dan is dat in positieve zin.

Ze zijn niet angstiger zijn dan gemiddeld en ze zijn ze minder dan het ‘algemene publiek’ gevoelig voor afwijzingen en voelen ze zich zekerder binnen een relatie.

De rol die iemand speelt binnen de BDSM houdt wel verband met zijn of haar psyche. Dominanten zijn het meest in balans, zij die juist genieten van dominantie scoren gemiddeld. Maar ook de onderdanigen scoorden nooit lager dan gemiddeld op geestelijke gezondheid, meestal zelfs hoger.

“Binnen de BDSM-gemeenschap werden de onderdanigen tot voorheen altijd gezien als de meest kwetsbaren, maar er is geen resultaat waarbij de onderdanige minder goed scoort dan de dominante”, aldus Wismeijer.

Lees ook:SM: meer dan pijn en vastbinden…
Lees ook:Mensen die praten over hun seksleven krijgen ook een beter seksleven
Lees ook:Ondanks ‘Fifty Shades Of Grey’ is echte BDSM een taboe
Lees ook:Meten is weten: Marcel Vanthilt doet voor hoe je je penis opmeet
Lees ook:Ivo Opstelten onderzoekt SM: 1 op 7 moet naar de dokter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>