Vrouwen praten niet over masturberen, maar doen het wel

In het kader van mei als masturbatiemaand uiteraard veel weetjes en onderzoeken over soloseks.

Iemand van u nog nagedacht over een fijner, vrouwelijker woord voor masturbatie.

Ik zelf dacht aan foefelen, omdat ik ‘foef’ een mooi synoniem vind voor vagina.

Dat laatste klinkt zo medisch en het 3-letterwoord is niet iets waar je je dochters geslachtsdeel mee aanduidt.

Dat er nog zo weinig woorden voor vrouwelijke masturbatie zijn, terwijl er voor mannen tientallen zijn (van ‘sjorren’ tot de Geen Stijl-benaming ‘fappen’ en het antieke ‘plafond witten’), heeft waarschijnlijk alles te maken met het feit dat vrouwen hier minder of bijna niet over spreken…….

Dat blijkt uit een enquête van het Vlaamse FLAIR onder 4400 vrouwen.

87% masturbeert wel eens, maar 55% durft daar nooit over praten.

8% zegt het ooit gedaan te hebben, maar het nu niet meer (schaamte?) en 5% zegt helemaal nooit aan soloseks gedaan te hebben.

33% masturbeert 1 tot 3x per week.

Van de 45% vrouwen die er weleens over praat, zegt eenderde er weleens een opmerking over te maken, maar nimmer in detail te treden

“Dat 1 op de 2 vrouwen vandaag niet over soloseks spreekt, is opmerkelijk”, aldus hoofdredacteur Federic De Swaef. “Vrouwen die er behoefte aan hebben om met vrienden of hun partner of wie dan ook over te spreken, weten dankzij deze enquête al dat het merendeel van hun vriendinnen het ook doet.”

70% komt altijd klaar, terwijl dat bij een vrijpartij met de partner maar 40% is. Klinkt dus inderdaad als ‘zelfbevrediging’, maar zo ervaren de vrouwen dit niet.

Driekwart vindt seks met een partner bevredigender. “Voor heel wat vrouwen is een orgasme niet het belangrijkste aspect van een vrijpartij”, reageert seksuologe Kaat Bollen.

“Ze krijgen vooral voldoening van de verbindende factor, van het intiem samenzijn met hun partner. Bovendien voelen te veel vrouwen zich nog onwennig tijdens het masturberen. Vrouwen moeten op zoek gaan naar die kleine clitoris of de gevoelige plekjes van hun vaginawand. Niet zo evident, zeker niet omdat er jarenlang bijna niet over werd gesproken. Dat zorgt ervoor dat veel vrouwen misschien wel klaarkomen, maar daarom niet noodzakelijk optimaal genieten van soloseks.”

Lees ook:Amerikaanse tieners doen steeds meer aan orale en anale seks
Lees ook:Masturberen binnen het huwelijk: hoe gek is dat?
Lees ook:De orgasme-kloof is zoals de loonkloof
Lees ook:Mama’s seks is soms best kinky
Lees ook:3/4 Nederlandse vrouwen glijdt wel op een SM-relatie ala ‘Fifty Shades’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>