Niet het orgasme, niet de sextoys, maar jij zelf bent cruciaal voor lekkere seks

Vergeet alles wat je ooit gehoord hebt over seks.

Een geweldige vrijpartij heeft niets te maken met je lichaam, de ‘chemie’ tussen mensen, de ervaring en zelfs niet met een orgasme.

Dr. Peggy Kleinplatz, psychologe/seksuologe aan de universiteit van Ottawa, besteedde de laatste 5 jaar van haar carrière aan een onderzoek rond wat nou goede seks maakt.

“Orgasmes zijn daarbij verrassend genoeg van weinig belang”, aldus Dr. Kleinplatz. “Je kunt geweldige seks hebben zonder klaar te komen, en even goed slechte seks met een hoogtepunt.”

Ook lichaamstype, leeftijd, gestuntel in de slaapkamer en de zogenoemde ‘klik’ voegt weinig toe of af. Je kunt een groot vreugdevuur ook aansteken met een klein vlammetje.

“Goede sekspartners zijn echt aanwezig tijdens het vrijen”, verklaart Kleinplatz. “Ze durven zich open en kwetsbaar op te stellen voor elkaar en maken zich geen zorgen over de omvang van bijvoorbeeld hun kont. Ze riskeren spot en schaamte, maar krijgen er wel een geweldige ervaring voor terug. Communicatie en praten is daarbij heel belangrijk.”

Seksspeeltjes, spannende lingerie en alle standjes uit de Kamasutra zijn mogelijk, maar zeker niet noodzakelijk voor stomende vrijpartij. Zolang mensen samen op dezelfde golflengte zitten, zal de seks vuurwerk zijn.

Lees ook:Verleidelijke kerstballetjes
Lees ook:Het gemiddelde nummertje seks duurt 3 tot 7 minuten
Lees ook:Juist de macho-mannen doen het meest aan veilige seks
Lees ook:Twitteren na de daad
Lees ook:Ook weleens een bro-job gehad?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>