Van een orgasme word je slimmer dan van sudoko

Mocht je vandaag de keuze hebben tussen samen een kruiswoordraadsel oplossen of samen seks bedrijven, dan kun je het beste voor het laatste kiezen.

Niet om voor de hand liggende redenen, maar wel omdat je hele brein er een oppepper van krijgt…….

Aldus professor Barry Komisaruk geeft een seksuele climax een goede training aan je complete hersenpan, niet slechts aan een stukje ervan. De Amerikaanse wetenschapper bestudeert het seksuele genot bij vrouwen al sinds de jaren ’60, toen hij nog experimenteerde met ratten. In 1982 schakelde hij over naar onderzoeken bij mensenvrouwen.

Daarnaast kan een orgasme ook pijn blokkeren en kan het daarom gebruikt worden om de pijn bij een bevalling te verlichten.

Ook depressies, angst en verslavingen kunnen er volgens deze ‘seksprofessor’ hem mee aangepakt worden, als wetenschappers erin slagen om het genotsproducerende mechanisme in het brein, dat een orgasme uitlokt na te bootsen.

“Bij een orgasme is er een verhoging van de bloedstroom naar de hersenen”, vertelt hij aan The Times. “Dat zorgt er ook voor alle voedingsstoffen en zuurstof naar het brein stroomt. Bovendien bereikt een orgasme het volledige brein. Bij mentale oefeningen, zoals kruiswoordraadsels of sudoku’s, gaat de hersenactiviteit enkel in bepaalde gebieden omhoog.”

Professor Komisaruk kwam tot zijn conclusies na het bestuderen van de bloedstroom in de hersenen van vrouwelijke proefpersonen bij het klaarkomen onder de MRI-san. ”Het gaat om baanbrekend onderzoek, waar nog veel uit kan voortkomen. We weten nog bijna niets over genot. Het is belangrijk om te weten hoe de hersenen dat produceren. Welke delen een rol spelen en of we dat proces positief kunnen aanwenden.”

Lees ook:Vrouwen komen door masturbatie anders klaar dan door seks met partner
Lees ook:Wat een orgasme allemaal met de hersenen van een vrouw doet
Lees ook:Een orgasme tijdens de bevalling
Lees ook:Het belangrijkste orgaan bij een orgasme is je brein
Lees ook:SM wetenschappelijk verklaard: pijn is soms fijn!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>