Jammer maar helaas: seks is geen work out

Hoewel deskundigen en media, waaronder ook wij van seks.blog, jarenlang anders propageerden is ‘de daad’ helemaal niet zo’n trimsessie.

In plaats van de geroemde 300 kilocalorietjes verbrandt een gemiddeld partijtje seks slechts 21 caloriën.

Daar ga je met je sexercises……..

Biostatisticus David Allison aan de universiteit van Birmingham startte een grootschalig onderzoek naar de seksfabels en kwam o.a. tot deze conclusie, zo staat in het vandaag verschenen vakblad ‘New England Journal of Medicine’.

Hij betreurt het dat mythes met betrekking tot onze gezondheid aan de basis liggen van het obesitasprobleem dat alsmaar groter groeit.

Allison kwam tot de conclusie dat seks van nu gemiddeld slechts 6 minuten duurt en dat we daarmee maar 20 calorieën verbranden, wat evenveel is als van een wandelingetje.

Alles in de naam der wetenschap, moet deze vrouw gedacht hebben toen ze haar seksuele escapades aan de hand van haar fitbit tracker bijhield en op internet plaatste.

Na zo’n 20 minuten voorspel pikte de tracker haar hartslag op. Daarbij gaf de monitor een gemiddelde van 109 slagen per minuut aan, wat betekent dat ze in haar vetverbrandingszone zat. De piek zat rond 123 slagen per minuut, toen ze tot orgasme kwam.

Maar slecht nieuws, 8 minuten in de vetverbrandingszone en een hartslag van 109 slagen per minuut is dus nog steeds geen goed alternatief voor een echte workout. Jammer maar helaas.

Lees ook:Turkse mannen komen het snelst klaar
Lees ook:Vrouwen verklappen: het gemiddelde nummertje duurt 10 à 14 minuten
Lees ook:Is seks sport in bed?
Lees ook:Console-gebruikers ‘fappen’ kort en hevig
Lees ook:Een vagina als trofee aan de muur: kutkunst?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>