Vrouw blijft wel 12 uur happy na de seks

Na alle negatieve cijfers over seks de afgelopen tijd, nu wat vrolijkers: ruim 9 op de 10 vrouwen wordt blij van vrijen.

Dit geluksgevoel houden vrouwen gemiddeld nog zo’n 12,5 uur bij zich.

Dat blijkt althans uit een enquête onder 1300 lezeressen van magazine WENDY met een vaste relatie (87%), veelal kinderen (61%) en betaald werk (75%).

“Het is niet dat het orgasme nou zo lekker lang en wild blijft nazinderen, het gaat om al die andere mooie gevoelens die het brengt: hoe goed, veilig, mooi en gewaardeerd je je bij die ander voelt”, aldus seksuologe Goedele Liekens in het blad.

Vrouwen die vaker seks hebben zijn over het algemeen gelukkiger dan vrouwen die minder vaak vrijen, wijst de enquête uit. Toch laat 11% weten dat ze heel gelukkig zijn, zonder überhaupt seks te hebben.

Seksuoloog Yuri Ohlrichs: “Voor geluk is meer nodig. Seks is eerder een bijproduct van geluk dan een directe oorzaak. Maar het is wel zo dat het gelukcentrum in je hersenen wordt getriggerd als je fijne seks hebt, waardoor je ook meer geluk en plezier ervaart bij de andere dingen die je doet.”

De vragenlijst is ingevuld door

Lees ook:Pijn = stop
Lees ook:Religie & seks
Lees ook:Goede orgasmes maken vrouwen gelukkig
Lees ook:Hoe jonger men aan seks begint, hoe groter het risico op een soa
Lees ook:Een kwart van de vrouwen ervaart weleens pijn bij het vrijen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>