‘Neuk niet voor je 75 bent!’

Seks is gezond, zo wordt gepropageerd, vooral op regelmatige basis. ‘Use it or lose it’, zegt seksuologe Dr. Ruth altijd.

Maar er zijn ook tegengeluiden: zo zouden vrouwen die maagd blijven stukken ouder worden.

De Letse wetenschapper Alex Zhavoronkov gelooft dat dit ook voor mannen geldt. Je moet er als man wel wat voor over hebben, want Zhavoronkov raadt relaties en seks af, tenminste tot je 75 bent, liefst 100.

Zhavoronkov is hoofd van de Biogerontology Research Foundation, een Britse denktank. De 36-jarige is van plan nog zeker 114 jaar te leven, 130 jaar als alles volgens plan verloopt. De expert in veroudering en biomedisch onderzoek vertelt in zijn boek ‘The Ageless Generation’ dat we veel, veel langer kunnen leven als we het doen op zijn manier.

Zhavoronkov gebruikt zichzelf als proefkonijn om een hele reeks experimentele medicatie en diëten uit te testen. Elke dag neemt hij meer dan 100 geteste en ongeteste medicijnen, supplementen en vitamines. Daarnaast houdt hij zijn lichaam jong met yoga, stretchen, situps, 100 pushups per dag, gezonde voeding en vooral een vrijgezellenbestaan.

Volgens hem kosten relaties te veel energie zorgen ze voor afleiding van het enige doel: zo lang mogelijk leven. “Als je 150 wilt worden, is trouwen een heel grote beslissing, stel het uit tot je 75ste.”

Of je levenskwaliteit erop vooruitgaat met Zhavoronkovs methode, is nog maar de vraag. Zonder relaties, kinderen en bezittingen, lijkt het leven misschien wat saaier te worden. Maar voor Zhavoronkov is het glas halfvol: “Omdat ik ouder word, kan ik meer hobby’s hebben”, zegt hij.

Lees ook:Yoga voor nóg lekkerder seks
Lees ook:Vrouwen 50+ hebben de beste seks ever
Lees ook:Yoga verbetert zin in seks bij vrouwen aanzienlijk
Lees ook:Een yogasme is een orgasme zonder jezelf aan te raken
Lees ook:Zonder seks lekker 100 jaar worden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>