Bewegen en afvallen bezorgt echt álle mannen betere seks

Mannen die veel bewegen, hebben hardere erecties en mer libido dan hun zittende seksegenoten.

Niet alleen is het zo dat mannen die van bovenaf hun ‘zaakje’ niet meer kunnen zien minder sexdrive hebben, maar ook dat als hun lichaam niet beweegt er tussen de benen ook weinig meer beweegt………

Dat blijkt uit onderzoek van Cedars-Sinai Medical Center onder 300 zeer verschillende mannen waarover is gepubliceerd in Journal of Sexual Medicine.

“Dit onderzoek is het eerste dat de voordelen van lichaamsbeweging op het vlak van erecties en seksbeleving blootlegt in een zeer diverse mannenngroep”, zo stelt hoofdauteur Adriana Vidal

Eerdere studies hebben al gewezen op de relatie tussen een betere erectiele functie en lichaamsbeweging, maar zwarte mannen waren in die onderzoeken telkens ondervertegenwoordigd.

De mannen werden verdeeld in 4 categoriën: geen tot weinig beweging, licht actief, gemiddeld actief en zeer actief.

De mannen brachten ook verslag uit over hun seksleven, zoals de mogelijkheid, kwaliteit en frequentie van hun erecties en orgasmes en hun seksbeleving in het algemeen.

Mannen die verklaarden veel te bewegen (2 uren intensieve training per week, 3,5 uren gematigde training of 6 uren lichte training) bleken ook een actiever seksleven te hebben, ongeacht hun ras.

Mannen met een minder actief bestaan, bleken ook seksueel minder te functioneren. Ook *drankgebruik, *diabetes, *gewicht, *leeftijd, *medicijnen,  *roken en *hartziektes doen daar ook allemaal aan af.

Co-auteur Stephen Freedland wijst erop dat elke man zijn eigen bewegingspatroon moet bepalen. “Maar we zijn ervan overtuigd dat elke mate van beweging, zelfs al is die helemaal niet intensief, beter is dan helemaal geen beweging”.

Lees ook:Hoe vaak doen Nederlandse managers het?
Lees ook:Een goed gesprek helpt het vrouwen-libido beter dan roze viagra
Lees ook:Seks-chips tussen je oren
Lees ook:Van hard fietsen krijg je traag zaad
Lees ook:65+ vrouwen masturberen meer dan mannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>