Ook de leeftijd van je ontmaagding is (deels) genetisch bepaald

Meisjes die zo rond 1880 leefden, werden gemiddeld op hun 18e voor het eerst ongesteld. Inmiddels worden meiden ‘het’ nu tussen hun 12e en 13e reeds.

Sommigen denken dat het aan de betere voeding en gezondheid ligt, anderen wijten het aan de hormonen en chemicaliƫn in ons milieu.

Oestrogenen zijn immers dol op vet. Daardoor menstrueren meisjes uit lagere sociale klassen vroeger: zij hebben namelijk vaker overgewicht.

Wetenschappers van de Universiteit van Cambridge analyseerden genetische gegevens van 380.000 mensen , meldt MedicalNewsToday.

Zij zochten naar de varianten die betrokken zijn bij de timing van de puberteit. Tegelijkertijd werd nagegaan of deze genvarianten ook van invloed zijn op de leeftijd waarop mensen voor het eerst seks hebben, hun eerste kind krijgen en het totale aantal nakomelingen.

Van het gen CADM2 was reeds bekend dat die invloed heeft op de hersenactiviteit en dat dit samen gaat met de neiging tot riskant gedrag. Daar valt ook seks onder. Van je ouders krijg je dus al of niet een gen mee waardoor je puberteit eerder aanvangt, dat je meer en eerder doet experimenteren met seks en waarbij je gemiddeld ook meer kinderen gaat verwekken dan wel baren. Dat gen is voor 25% bepalend.

Uit onderzoek werd duidelijk dat het voor 25% genetisch is bepaald wanneer je voor het eerst seks hebt. De andere 75% wordt bepaald door zaken als religie, sociale klasse, omgeving en wellicht groepsdruk. De gemiddelde leeftijd dat mensen voor het eerst seks hebben is 18 jaar.

Lees ook:Porno-surfende puberjongens beginnen ook eerder aan echte seks
Lees ook:Jongeren die vroeg puberen, beginnen vroeg met masturberen
Lees ook:Meisjes die in hun puberteit opeens een penis ontwikkelen
Lees ook:Spijt komt na de zonde: helft christelijke jongeren betreurt vroege seks
Lees ook:Lesbische en biseksuele meiden hebben eerder en vaker seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>