Meer overeenkomsten dan verschillen in masturbatie mannen en vrouwen

Het is mei en dat is de masturbatiemaand. In tegenstelling tot wat velen denken is er tussen de zelfbevrediging van mannen en die van vrouwen niet zo gek veel verschil.

Ja de handelingen zijn anders, maar in de praktijk verschillen beide genders niet veel……..

Dat blijkt uit onderzoek onder 1452 Zweedse mannen en 1566 Zweedse vrouwen van 18 tot en met 22 jaar, dat gepubliceerd is in The Journal of Sex Research.

Uit de studie bleek dat er veel overeenkomsten te vinden zijn op het gebied van masturberen. 98,9% van de mannen en 85,5% sloeg al weleens de hand aan zichzelf. Mannen doen dat gemiddeld voor het eerst op de leeftijd van 12,5 jaar en vrouwen op een gemiddelde leeftijd van 13,7 jaar.

95% van de mannen zegt te fantaseren tijdens het masturberen, tegenover 86,8% van de vrouwen. Bijna 98% van de mannen komt ervan klaar en bij vrouwen is dat 81,6%.

Ook op het gebied van seksspeeltjes blijken er overeenkomsten: die zijn op jonge leeftijd nog niet erg populair. Slechts % van de vrouwen en 1,4% van de mannen maakt er gebruik van.

Lees ook:Masturberen op het Zweedse strand vanaf heden toegestaan
Lees ook:Homoseks verschilt niet zo heel veel van heteroseks
Lees ook:65+ vrouwen masturberen meer dan mannen
Lees ook:Mannen zijn te bescheiden over hun seksuele prestaties
Lees ook:Hoe vaak doen we het?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>