Minder calorieën geeft betere seks

Van minder calorieën naar binnen werken, val je niet alleen af, maar word je ook nog eens gelukkiger.

Het leidt tot een betere nachtrust, een beter humeur en voilà: betere seks.

Zo blijkt uit onderzoek van Pennington Biomedical Research Center in Louisiana onder 200 gezonde vrouwen en mannen tussen de 20 en 50 jaar.

De proefpersonen hadden allemaal een BMI tussen 22.0 en 28.0: dat loopt dus van een gemiddeld bericht tot overgewicht, maar geen obesitas. De ene helft at 2 jaar lang een kwart minder calorieën en de andere helft hield hetzelfde eetpatroon aan.

Van de eerste groep bleek na 2 jaar dat de mannen en vrouwen een beter humeur hadden, minder stress, meer zin in seks en een betere nachtrust. Gemiddeld waren zij 7.6 kilo lichter. Of de positieve effecten het gevolg zijn van de verminderde calorie-inname of van het gewichtsverlies zelf, kunnen de wetenschappers niet bevestigen.

Hoewel het doel voor de dieetgroep was om een kwart minder calorieën te nemen, was dit in de altijd moeilijke praktijk 11,9%. Het zou dus kunnen zijn dat de voordelen nog groter zijn als het dieet nog strenger is. Tegelijkertijd is er dan risico op ondervoeding of een tekort aan belangrijke bouwstoffen, waar een mens ook niet echt blij van wordt.

In elk geval werkt een gevoel van tevredenheid over het eigen lichaam sowieso libidoverhogend.

Lees ook:Yoga verbetert zin in seks bij vrouwen aanzienlijk
Lees ook:Gehuwde vrouwen rond 40 hebben de beste seks
Lees ook:Lengte telt wel degelijk bij seks
Lees ook:Een mooie slaapkamer zorgt voor meer nachtrust en seks
Lees ook:Bij mannen gaat het om de praat, bij vrouwen om de daad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>