Mannen hebben met mooie vrouwen sneller seks zonder condoom

Bij de aanhef van dit bericht, kunnen we ons allemaal wel wat voorstellen. een man die een mooie vrouw ziet, loopt zijn pik meer achterna dan als het een minder fraai vrouwschap betreft.

Maar er zit nog een andere (uiteraard evolutionaire) reden achter. Schoonheid staat voor gezondheid in de natuur. Met een fraaie dame ‘maakt’ een man dus liever kinderen en zal hij de ‘safe sex’ eerder achterwege laten….

Zo blijkt uit onderzoek van de universiteiten van Southampton en Bristol.

Ook al zijn condooms het enige middel om geslachtsziektes en ongewenste zwangerschappen te voorkomen; er zijn nog steeds teveel mensen die het zonder doen. Daarom wilden de wetenschappers achterhalen wat de reden is voor mannen om ze wel of niet te gebruiken.

Daartoe toonden ze 20 foto’s aan 51 heteroseksuele mannen en vroegen hen de vrouwen een cijfer tussen 0 en 100 te geven op basis van haar aantrekkelijkheid. Daarna moesten ‘de proefkonijnen’ aangeven wie volgens hen weleens een soa kon hebben, met wie ze seks zouden willen en bij wie ze wel en niet een condoom zouden gebruiken.

Hoe aantrekkelijker de mannen een vrouw vonden, hoe sneller ze onveilig met haar seks zouden hebben. Onderzoekster Anastasia Eleftheriou vertelt in The Washington Post dat dit komt omdat ze het niet erg zouden vinden om zo’n mooie vrouw zwanger te maken. Ook al vermoeden diezelfde heren dat het risico groter is dat deze knapperds een geslachtsziekte hebben.

De wetenschappers willen dit kleinschalige onderzoek uitbreiden en ook vrouwen, homo- en bi- mannen te bevragen.

Lees ook:Ben jij ook bi-schierig?
Lees ook:Hoeveelheid seks in een relatie wordt bepaald door de vrouw
Lees ook:Vrouwen komen vaker klaar met een man die haar vriendinnen ook begeren
Lees ook:Lekkere wijven zijn goed voor de mannenconcentratie
Lees ook:Waarom mannen ook weleens een orgasme ‘faken’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>