Welke mannen gaan er naar de hoeren en welke niet?

Als je ziet hoeveel prostituees er hier in West-Europa (ondanks al het internet) actief zijn, vraag je je altijd af: ‘Welke mannen zijn nu hun klanten?’ Want de meeste hoerenlopers zijn er niet open over.

Begrijpelijk, want het zijn hele gemiddelde mannen. Het merendeel heeft een relatie, toont respect voor vrouwen en schaamt zich eigenlijk voor zijn prostitutiebezoek…..

Zo blijkt uit onderzoek van de 22-jarige studente criminologie Kim Karamanlis. Voor haar masterproef aan de Universiteit Gent dook ze in de hoerenwijken van Antwerpen, Gent en Brussel, meldt Het Nieuwsblad.

De studente deelde voorts flyers uit in de rosse buurten en ze liet ­advertenties zetten op gespecialiseerde websites. 83 klanten van prostituees wilden een vragenlijst in te vullen, meer dan Karamanlis had gedacht. 6 mannen waren bereid tot een diepte-interview.

“Ik heb hen heel open gevraagd waarom zij betalen voor seks. Kort gezegd komt het hierop neer: de meeste klanten hebben een vaste relatie. Ze zeggen dat ze hun vrouw graag zien, maar tegelijk zijn ze ontevreden over de seks binnen hun relatie. Eén iemand zei dat de seks bij de prostituee beter was dan thuis. Vrijgezellen zien betaalde seks vooral als een makkelijke ­manier om intiem te zijn.”

Volgens Dominique Boels, ­promotor van de masterproef, is het inderdaad opvallend hoeveel mannen om gewone redenen een prostituee bezoeken. “Ze hebben doorgaans geen ­negatieve intenties.”

Lees ook:Er is meer dan seks tussen prostituees en hoerenlopers
Lees ook:Zonder condoom is het bij de hoeren stukken duurder
Lees ook:Voorlichting voor Haagse hoerenlopers
Lees ook:Ondanks warmte in de peeskamers bevriest de handel op De Wallen
Lees ook:En waarom ga jij naar de hoeren?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>