Vrouwen pieken eerder in bed

Vrouwen beleven de beste seks rond het 28e levensjaar. Mannen zo’n 5 jaar later. En dat terwijl zij hormonaal al  pieken rond hun 18e, blijkt uit Brits onderzoek onder 1281 mannen en vrouwen.

De Britse sexperte Tracey Cox legt uit: ‘Zoals bij de meeste dingen het geval is, wordt seks beter door het veel te doen. Het is logisch dat een man pas na zijn 30ste op zijn ‘best’ is, want het duurt even om de orgasmes onder controle te krijgen en het vrouwenlichaam te begrijpen.”

Waarschijnlijk werkt die hormonale piek aan het eind van de pubertijd juist averechts. Jonge jongens zijn immers net konijnen: ze willen vooral veel en vaak wippen. Als er wat meer rust in het lijf komt, lukt het mannen beter te focussen op de kwaliteit van seks. Iets oudere mannen hebben ook vaak een vaste relatie, en ook dat komt de kwaliteit van de seks ten goede.

Jongens verliezen hun maagdelijkheid gemiddeld rond het 18e levensjaar. Meisjes beginnen gemiddeld een jaartje eerder met seks. Volgens Tracey Cox zijn mannen ook gewoon wat trager in het oppikken van dingen: “Dames leren gewoonweg sneller wat wel en wat niet werkt bij een man.”

Lees ook:Ook mannen bereiken hun seksuele piek rond hun 30ste
Lees ook:Meiden raken steeds jonger hun maagdelijkheid kwijt
Lees ook:Hoe meer activiteit overdag, hoe meer activiteit tussen de lakens?
Lees ook:Seks boven je 40ste: net als goeie wijn
Lees ook:Mannen die zich vaak aftrekken, trekken meer vrouwen aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>