Blij vooruitzicht dat ons streelt: de seks wordt steeds beter met de jaren

Rimpels, hangborsten, mindere erecties, droge vagina’s: eigenlijk hoor je over ouder worden alleen maar slechte dingen. Zeker als het in combinatie met seks is. Pubers willen er helemaal niks van weten dat hun ouders HET nog doen, laat staan opa en oma. Jammer jongens: de ouderen genieten meer van de vleselijke lusten dan de jonkies, dat is al vaker bewezen.

Dr. Holly N. Thomas van de University of Pittsburgh deed 2 onderzoeken waarbij vrouwen van middelbare leeftijd openlijk spraken over hun seksleven. Het blijkt dat de frequentie wel wat afneemt zo boven je 40ste, maar het genot gaat er juist op vooruit. “Het verbaasde ons dat een grote groep vrouwen aangeeft dat seks beter wordt naarmate ze ouder worden,” vertelt Thomas. “Wij als artsen dachten dat het juist moeilijker zou zijn”

Voor de verbetering van het liefdesspel zijn een aantal redenen. Zo zouden vrouwen op latere leeftijd hun lichaam beter accepteren en kennen, waardoor ze beter kunnen inschatten wat ze fijn vinden. Daarnaast hebben deze vrouwen over het algemeen meer zelfvertrouwen, waardoor ze zich vrijer voelen om te experimenteren tussen de lakens, in bad, op de keukentafel, noem maar op. Denk in dit geval ook maar aan cougars, die niet voor niets zo heten.

Oudere vrouwen hoeven zich geen zorgen te maken over een eventuele gewenste of ongewenste zwangerschap en durven tegen hun bedgenoten ook spannender voorstellen te doen. Jonkies, ga maar rustig slapen dus. Later haal je alles wel weer in!

Lees ook:Lekkere seks? Wacht maar tot je 60 bent!
Lees ook:Catherine Keyl: jongeren moeten maar wennen aan het idee dat ouderen ook seks hebben!
Lees ook:Het libido der vrouwen kakt echt niet in met het klimmen der jaren
Lees ook:Praten met je pubers over seks werkt positief
Lees ook:Belgiƫ wil onderlinge seks tussen jongeren vanaf 14 jaar legaliseren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>