Het aantal vrouwelijke orgasmes is een graadmeter

Dat seks een belangrijk bindmiddel is in relaties, staat buiten kijf. Vaker seks en meer orgasmes zijn cruciaal voor een gelukkige, bevredigende band tussen de partners.

Dat is niet echt verrassend, maar het feit dat vooral het vrouwelijke orgasme een ware graadmeter is, is dat wel. In een studie die gepubliceerd werd in The Journal of Sexual Medicine werden 85 paren tussen de 20 en 40 jaar gevolgd.

Ze woonden allemaal samen en de relatie duurde gemiddeld al 5,4 jaar jaar. Ze kregen vragen voorgeschoteld over hun tevredenheid in de relatie in het algemeen en hun seksleven in het bijzonder. Daarnaast werden ook het aantal keren klaarkomen bijgehouden.

Het orgasme van de vrouw bleek cruciaal voor de tevredenheid in de relatie. Hoe meer, hoe tevredener beide partners in de relatie waren. Ook de man voelde zich beter in zijn vel, zowel emotioneel als seksueel, als zijn vrouwelijke partner bevredigd was. Seksuele tevredenheid en een gelukkige relatie gaan hand in hand.

Lees ook:Vrouwen die orgasmes faken, gaan vaker vreemd
Lees ook:Een orgasme faken? Wel voor onenightstand, niet in relatie!
Lees ook:Vinden vrouwen de maat van de penis belangrijk?
Lees ook:Waarom het voor vrouwen ook moeilijk te achterhalen is of de man echt een orgasme heeft
Lees ook:Gelijkheid m/v is ook gelijkheid van orgasme!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>