Ouderen met actief seksleven, houden spraak- en gezichtsvermogen op peil

OldCoupleFun

Ouderen met een actief seksleven, blijven ook tussen oren levendiger. Ze hebben betere mentale vaardigheden dan leeftijdgenoten die de activiteiten tussen de lakens gestaakt hebben. Zo bleek vorig jaar reeds uit een onderzoek van de University of Coventry. Uit een vervolgstudie blijkt nu dat seks met name een positieve invloed heeft op het gebied van mondelinge vaardigheden en het visueel vermogen.

De wetenschappers van de universiteiten van Coventry en Oxford publiceerden hun bevindingen in The Journals of Gerontology.

73 mensen tussen de 50 en de 83 jaar hielden bij of ze in het voorgaande jaar nooit, maandelijks of wekelijks seks hadden en kregen tevens vragen over hun algemene gezondheid en levensstijl. Vervolgens deden ze een test waarin hun hersenfuncties werden gecheckt op aandacht, geheugen, mondelinge vaardigheden, taal en visueel vermogen.

Op het gebied van mondelinge vaardigheden en visueel vermogen scoorden de mannen en vrouwen met het meest actieve seksleven het best. Op de andere onderdelen was er geen verschil. ”Telkens wanneer we dit onderzoeken, leren we weer meer over een oorzakelijk verband tussen seksuele activiteit en cognitieve vaardigheden bij oudere mensen”, aldus hoofdauteur dr. Hayley Wright van Coventry.

Lees ook:Veel bewegen en veel seks in de strijd tegen dementie
Lees ook:Veel seks geeft vrouwen een beter geheugen
Lees ook:Goede seks is geheugentraining voor de oude dag
Lees ook:Mannen bespreken hun seksleven op de werkvloer
Lees ook:40′sters hebben de meeste seks, maar niet met zand in de bilnaad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>