Glijmiddel: noodzaak of gewoon lekker?

Hoewel de natuur er prima in heeft voorzien, zien sommigen glijmiddel als onmisbaar tijdens de seks.

Dit veelverkochte product geeft echter ook regelmatig problemen.

Met name vrouwen melden klachten over irritaties en infecties…………

Gealarmeerd door deze ervaringen van klanten, besloot de vrouwvriendelijke sekswinkel Mail & Female een onderzoek te doen naar glijmiddelen.

Volgens onderzoekster Marloes Meuzelaar is het vooral een kwestie van gebrek aan informatie. “Bij de drogist pakt men maar wat. We hebben onder onze klanten een kwaliteitsonderzoek gedaan naar het gebruik en de ervaring met glijmiddelen. Uit de meer dan 1000 reacties hebben we een goed inzicht gekregen in de stand van zaken.”

Interessant is dat 70% van de ondervraagden aangaf een glijmiddel te gebruiken omdat men het fijn vindt. Dus niet vanuit een probleem, maar voor het plezier. Het wordt vooral gebruikt om de seks leuker, gladder en makkelijker te maken. Een ander veel gegeven reden is om condooms en seksspeeltjes beter te kunnen gebruiken.

Opvallend is ook dat 70% van de respondenten geen idee heeft welk merk of welk soort glijmiddel men gebruikt en of dat eventueel schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Zo worden er bijvoorbeeld ook allerlei soorten oliën gebruikt; van babyolie tot olijfolie. Ook op de vraag of het product een goede combinatie vormt met hun vibrator of ander seksproduct, blijft 70% het antwoord schuldig.

“Olie is uit den boze en bepaalde toevoegingen zoals glycerine verstoren de natuurlijke balans van de vagina,” aldus Madeleine Vreekamp, shopmanager bij Mail & Female.

“Vrouwen kunnen daar dusdanige irritaties door krijgen dat er van seksueel genot geen sprake kan zijn! En glijmiddelen die snel opdrogen en plakken werken eerder als schuurmiddelen! Met alle nare gevolgen van dien. Een glijmiddel kan ook het materiaal van een vibrator of condoom poreus maken. Het is echt belangrijk dat mensen zich goed laten voorlichten. Wij hebben ook biologische glijmiddelen en producten zonder toevoegingen. Ik hoor in de winkel vaak ‘dat heb ik niet nodig’ van vrouwen. Het gaat er niet om of het nodig is, maar dat het zoveel fijner vrijt als je je tere huid daar beschermt en alles lekker glad is.”

Klachten over de kwaliteit van gebruikte glijmiddelen; ‘middel wordt plakkerig’ en allergische reacties ~vooral bij vrouwen~ kwamen uit het onderzoek naar voren. Meuzelaar: “We hebben lang gezocht naar informatie over glijmiddelen, maar er bleek geen onderzoek te vinden te zijn, op een paar pogingen door Amerikaanse collega bedrijven na. We moeten het nu vooral hebben van ervaringsdeskundigen.”

Op zaterdag 5 november is iedereen welkom op de ruiljeglijmiddelindag. Dan kunnen mensen kennis maken met de verschillende soorten. Aan de glijmiddelenbar kan men alle soorten en merken voelen. Op die dag presenteert Mail & Female eveneens haar eigen formule 1+1=3 glijmiddel: TRIPLEGLIDE.

Lees ook:Vrouwen ervaren lekkerder seks met een glijmiddel
Lees ook:Seks-postorderbedrijf van en voor vrouwen bestaat 20 jaar
Lees ook:Workshop aftrekken in Amsterdam: nog 3 plekken vrij!
Lees ook:Er is altijd ruimte voor een workshop aftrekken!
Lees ook:Cursus beffen en pijpen voor Valentijnsdag

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Glijmiddel: noodzaak of gewoon lekker?

  1. Pingback: Dames, doe dit uw vagina niet aan! | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>