Mark zoekt crowdfunding voor keurig nette sexshop in Friesland

Geen achterafsteegje, geen knipperende neonlichten, geen afgetimmerde etalage met objecten die niets aan de verbeelding overlaten.

Mark Muller wil met crowdfunding een moderne erotiekwinkel opzetten. Euphoria: seksueel plezier als lifestyle in de winkelstraat.

De tijd van de seksshop met ranzige uitstraling is passé. Voor Mark is openheid het sleutelwoord. De eigentijdse inrichting heeft hij al tot in detail uitgedacht……

“De winkel krijgt een warme uitstraling, met houten vloer en licht interieur.” De jonge ondernemer heeft een pand op het oog in het hart van Heerenveen, aan de populaire winkelroute. De open etalage leidt niet tot afgewende gegeneerde blikken, meldt Sa24.nl.

“Ik wil de drempel verlagen, erotiek hoeft niet plat of vulgair te zijn.” Eenmaal binnen treft de klant geen verpakkingen met suggestieve afbeeldingen aan en al helemaal geen pornofilms. “Het wordt een winkel voor normaal winkelpubliek. Met spannende maar stijlvolle lingerie, massageoliën, designaccessoires en speeltjes.”

Wat brengt een 26-jarige ertoe om een erotiekwinkel te beginnen? Mark: “Na mijn VWO-diploma rolde ik het winkelbedrijf binnen. Studeren was niets voor mij, ik wilde aan de slag en met mensen omgaan. De laatste vijf jaar was ik assistent-bedrijfsleider bij een supermarktketen, maar ik ben nu toe aan iets van mezelf.” Mark heeft nog een reden waarom hij denkt Euphoria tot een commercieel succes te maken. “Ik ben zelf niet zo’n wilde, maar ik praat wel makkelijk over seksualiteit.”

Op 17-jarige leeftijd kwam hij erachter dat hij op meisjes én op jongens viel. Na de schrik volgde de opluchting van het wereldkundig maken van biseksuele geaardheid. “Mijn ouders reageerden betrokken, maar aan vrienden en collega’s heb je wat uit te leggen. Ook in bed moet je praten om af te tasten wat de ander prettig vindt. Zo ontwikkelde ik mijn openheid over seks.”

Als vertegenwoordiger van het COC geeft Mark op middelbare scholen voorlichting over homoseksualiteit. “De les begint altijd met gniffelen, maar bij mijn persoonlijke verhaal is het muisstil. Ik wil de schaamte helpen doorbreken.”

Banken voelen niet veel voor het avontuur, dus kiest Mark voor crowdfunding. Voor eind november wil hij het startkapitaal van €35.000 bijeen brengen. Met eigen spaargeld, bijdragen van ouders, vrienden en kennissen komt hij al een eind in de goede richting. “Nu wordt het spannend, vanaf nu moeten derden instappen.”

Lees ook:Dries Roelvink ontmaagd door de buurvrouw
Lees ook:Christina Aguilera: ‘De beste seksadviezen krijg ik van mijn homovriendjes’
Lees ook:Bor Verkroost over het taboe van seks in de terminale fase
Lees ook:Texelse sexshop laat eilend deinen
Lees ook:Seksadviezen van de eigen ouders werken het beste!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>