Poldermodel in bed

Dat je eens lekker tegen de muur gedrukt wordt door een Britse man, kun je voorlopig wel vergeten als het aan het ministerie van Binnenlandse Zaken van Groot-Brittannië.

Een tamelijk agressieve reclamecampagne waarschuwt mannen voor de gevolgen van ongewenste seks.

Een man die geen toestemming heeft gevraagd is strafbaar in Groot-Brittannië……………“Als je seks hebt met iemand die geen ja heeft gezegd, kan de volgende plaats die je binnengaat wel eens de gevangenis zijn.”

Dat is één van de teksten die gebruikt worden in een opmerkelijke voorlichtingscampagne van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken, die onlangs van start is gegaan.

Het doel van de campagne is Britse mannen te waarschuwen dat het strafbaar is om er zonder meer vanuit te gaan dat je partner wel seks wil. Het is belangrijk dat zij daar uitdrukkelijk toestemming voor geeft. Niet dat alles zwart op wit moet staan, maar de bedpartner moet wel expliciet ‘ja’ hebben gezegd.

Toestemming is een duidelijk ja en geen vage aanname, aldus het ministerie. Wie zonder toestemming seks heeft met zijn partner, kan worden vervolgd wegens aanranding, waarschuwt de campagne. “Als je geen ‘ja’ krijgt, wie is dan je volgende bedpartner?”, luidt bijvoorbeeld de tekst naast een foto van een man die op een stapelbed in een cel zit.

Lees ook:Dronken mannen die aandringen op seks zijn verkrachters
Lees ook:Vrouw met condoom op zak is sexy
Lees ook:Lara Stone wint rechtzaak tegen Franse PLAYBOY
Lees ook:België wil onderlinge seks tussen jongeren vanaf 14 jaar legaliseren
Lees ook:Mannen ‘verslijten’ dubbel zoveel sekspartners als vrouwen (duh)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Poldermodel in bed

  1. Judith

    Je eigen vriend weet het wel wanneer je zin hebt, en hoeft dan ook geen toestemming te vragen…hij merkt het gewoon. Met ‘vreemden’ is het een ander verhaal, vind ik. Heb er te vaak slechte ervaringen mee gehad.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Britten blijven langer maagd | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>