Laat je digitaal niet uit je kleren lullen

‘Laat je niet uit de kleren chatten’ is de slogan waarmee de GGD Zeeland een campagne is gestart om jonge meisjes te beschermen tegen (oudere) heren die hen uit de kleren proberen te kletsen via internet……………..

Wat begint als een gezellig kletspraatje, kan uitlopen op een hoop ellende.Mannen doen steeds vaker hun best om jonge meisjes uit de kleren en voor de webcam te krijgen.

De GGD Zeeland is met deze actie gestart omdat er veel meldingen binnenkwamen van de politie over het toenemende misbruik via internet in de provincie. Meisjes zetten foto’s op het internet en krijgen daar later spijt van. Omdat ze vrijwillig hebben meegewerkt (wat is vrijwillig?) is er geen strafbaar feit gepleegd.

Op de ansichtkaart en poster staan tips om misbruik via het internet en een webcam te voorkomen. Enkele tips die op de kaart en poster gegeven worden zijn: geef nooit je ASL (Age, Sex, Location) en doe geen dingen die je in RL (Real Life) ook niet zou doen. Goeie tips. Ook voor iedereen die geen jong meisje is.

Lees ook:40% NL meiden en 20% jongens heeft ongewilde seks-ervaring
Lees ook:Internetseks leidt tot seksuele revolutie?
Lees ook:Lisa Tuk (13) slachtoffer van grooming: hoe werken deze digi kinderlokkers?
Lees ook:Seks-fantasieën tiener-jongens en -meiden bijna gelijk
Lees ook:Nieuw Zeelands rugbyteam roept supporters op geen seks te hebben

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Laat je digitaal niet uit je kleren lullen

 1. mark

  Met al die kleren aan komt het toch nooit tot sex!!! Deze blog gaat toch juist over sex?

  M.

    /   Reply  / 
 2. jakobien

  wat een opmerking op meta-niveau! maar ja, er zijn ook minder leuke kanten aan seks en die wil ook bespreken hier! en reken maar dat de meneren die de meisjes tot uitkleden kletsen daar wel degelijk een seksueel gevoel van krijgen. ‘t is niet omdat ze bang zijn dat de meisjes het te warm hebben met al die kleren aan.

    /   Reply  / 
 3. Roland

  Wat een flauwe kutreactie van Mark. Het is gewoon goor en ranzig dat mannen op deze manier proberen jonge meiden uit de kleren te krijgen. Jouw reactie is beneden alle peil! Flapdrol!!!!

    /   Reply  / 
 4. mark

  Beste Roland,

  Zolang er mannen zijn zijn ze al bezig geweest te proberen de vrouwen uit de kleren te praten, dit heet verleiden en is zo oud als de mensheid zelf, lees Casanova er maar eens op na, je zou er wellicht nog iets van op kunnen steken

  M.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>