Relatie is geen remedie tegen AIDS

Misschien heb je ze al op tv gezien: de spotjes die proberen duidelijk te maken dat je ook binnen een relatie veilig moet vrijen.

Met de poëtische slogan: ‘Verneuk je nieuwe relatie niet met een oude SOA’, bindt SOA Aids Nederland de strijd aan met mensen die het condoom na een paar weken verkering links laten liggen………….

Ik heb het altijd al vreemd gevonden: we doen ons best om zo veilig mogelijk te vrijen, maar zodra mensen een relatie hebben, gaan de condooms uit het raam. Alsof verliefdheid en relaties het HIV-virus kunnen doden!

Als je van date naar dat vlindert, loop je een groter risico op een SOA als je het niet veilig doet. Dat is logisch. Maar als je (tijdelijk) uitgevlinderd bent en vaste verkering krijgt, ben je niet ineens SOA-vrij. Uit onderzoek van de Rutgers Nisso Groep blijkt dat de helft van de Nederlandse jongeren na 3 maanden zonder condoom vrijt.

SOA Aids Nederland is daarom gestart met een campagne die duidelijk moet maken dat alleen een test kan aantonen dat jij en je partner geen ziektes onder de leden hebben.

Lees ook:Praat over de daad
Lees ook:Ouwe lullen vrijen onveilig
Lees ook:Pil of condoom? Liever niet!
Lees ook:Prijs voor hulp aan prostituees
Lees ook:‘Ik vrij veilig of ik vrij niet’ al 20 jaar

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Relatie is geen remedie tegen AIDS

  1. Kees

    Wat ik raar vind was dat laatst in het nieuws was dat veel jongeren met een vaste relatie geen condoom gebruiken. Doen ouderen dat dan soms wel allemaal? Volgens mij doen die het net zo hard niet.

      /   Reply  / 
  2. jakobien

    ik ben het met je eens: ouderen zijn waarschijnlijk net zo onvoorzichtig, maar ze deden alleen onderzoek onder jongeren bij mijn weten…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>