Learning by playing

Een nieuw spel, speciaal voor jongens, om meer te leren over seks. Dat is het net gelanceerde Boys R Us is een bordspel voor jongens tussen 10 en 16 jaar. Centraal staan het omgaan met relaties, seksualiteit, communiceren met meisjes, sociale invloeden en beeldvorming via de media………….

Het spel bestaat uit twee varianten: één voor jongens van 10 tot 13 jaar en één voor jongens van 13 jaar en ouder. Het was tijd voor een spel voor jongens, omdat die nogal eens willen doen alsof ze het allemaal wel weten.

De afgelopen jaren zijn vooral voor meisjes specifieke programma’s ontwikkeld om hen bewust te maken van de verschillende seksuele risico’s en hen daarin weerbaar te maken. Voorbeelden hiervan zijn het door de Rutgers Nisso Groep ontwikkelde spel voor laag opgeleide autochtone en allochtone meisjes ‘Girls’ Choice’ en het groepscounseling programma ‘Girls’ Talk’ voor meisjes van 14 tot 18 jaar.

Lees ook:Verstandelijk beperkte meisjes geronseld voor Nederlandse prostitutie
Lees ook:Seks-fantasieën tiener-jongens en -meiden bijna gelijk
Lees ook:‘No or Go?’ Ben je een player of een afwachter?
Lees ook:Ook jongens enten tegen seksueel overdraagbare HPV
Lees ook:Hoe jonger men aan seks begint, hoe groter het risico op een soa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>