Blote foto’s? Kijk toch uit!

We hebben het er hier vaker over gehad.

Soms ben je in een jolige, ondeugende bui en laat je je fotograferen in pikant ondergoed of zelfs nog minder.

Op het internet gezet kunnen deze plaatjes je nog jaren achtervolgen en zelfs schade aanrichten voor je toekomst……..

Daarover bericht vandaag ook dagblad Sp!is.

Studentes die zich als deelneemsters aan missverkiezingen schaars gekleed laten fotograferen, moeten zich realiseren dat dit gevolgen kan hebben voor hun carrière. Recruiters waarschuwen de dames: als zo’n foto opduikt tijdens een sollicitatieprocedure, kan die baan op dat advocatenkantoor wel eens aan hun neus voorbij gaan.

Anneloes Schmidt, directeur van recruitmentbureau Hillary Steps: “Deze dames moeten doen wat hun goeddunkt, maar werkgevers die hun sollicitanten gaan googlen kunnen op dergelijke plaatjes stuiten. Studenten die bijna zijn afgestudeerd moeten helemaal oppassen: als zo’n foto op de cover van een tijdschrift verschijnt, kunnen werkgevers zich dat misschien nog wel herinneren. Zoiets is niet goed voor de beeldvorming.”

“Werkgevers checken sociale netwerken steeds vaker. Het is een logische handeling om iemands naam even in te tikken op google”, zegt Sacco van de Velde van Ebbinge & Company. “Mensen moeten zich ervan bewust zijn dat zij op het internet een virtuele identiteit hebben. Die voed je bijvoorbeeld met foto’s. Ik zeg niet dat hier direct een conclusie aan wordt verbonden, maar dat kan wel. Als een werkgever, die missverkiezingen maar oppervlakkig vindt, iemand zoekt voor een serieuze baan, kan dat slecht uitpakken.”

“Met een foto in bikini is niet zoveel mis”, zegt Theo Drissen van Leaufort. “Maar met erotiserende foto’s moeten dames oppassen. Het is geen goed uithangbord voor jezelf: je wekt de indruk dat je koopbaar bent, en dat lijkt mij voor bijvoorbeeld een rechtenstudent niet praktisch. Je gaat je schaamte voorbij ten faveure van je portemonnee.”

Illustratie: hou het bij je blote babyfoto!

Lees ook:Namen & schamen: politie zet foto’s hoerenlopers op internet
Lees ook:Vagina-foto Heleen van Royen nu al verkocht
Lees ook:Funda-porno: luilig appartement te koop
Lees ook:Man ‘ontdekt’ naaktfoto van Marilyn Monroe
Lees ook:Voetballer Karim Benzema stuurt penis-foto naar minderjarige

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>