Hoe je een voormalig sekspartner laat weten dat je een soa hebt….

Tot de constatering komen dat je een soa hebt opgelopen is al vreselijk.

Maar een weldenkend mens voelt ook de verantwoordelijkheid dit mee te delen aan zijn of haar bedpartners, die er mogelijk ook mee besmet zijn.

Natuurlijk is het het allerbeste dat rechtstreeks aan de betrokkene(n) te laten weten. Maar dat kost vaak de nodige zweetmomenten en velen willen niet dat dit over hen bekend wordt. Er is nu een speciale website die dat anoniem voor je kan doen…………

Via de www.soaalarm.nl is het vanaf vandaag mogelijk om anoniem e-mails aan exen te versturen.

Hierin staat de mededeling dat iemand in de omgeving een seksueel overdraagbare aandoening heeft en wordt de ontvanger aangeraden zich ook te laten testen.

“Op soa’s heerst nog steeds een taboe. Natuurlijk is het beter als iedereen het open durft te vertellen, maar dat is helaas niet zo”, zegt initiatiefnemer David van Driel. Hij verwacht dat dit jaar zeker 10.000 mensen gebruik gaan maken van de website.

Elk jaar lopen zo’n 100.000 mensen in Nederland een soa op. De 3 meest voorkomende¬†op het moment zijn: chlamydia, genitale wratten en gonorroe.

Lees ook:Anoniem sms’je waarschuwt exen voor soa
Lees ook:Waarom heeft u seks?
Lees ook:Maagden in New York
Lees ook:1 april: je hebt een SOA!
Lees ook:Vakantietijd, soa-tijd: laat je gratis onderzoeken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>