Deining in Twente over gratis condooms voor 12-jarigen

Bij de opvoeding van kinderen hoort gewoon een liefdevolle en duidelijke seksuele voorlichting.

Het mooiste is dat vaders hun zonen instrueren en hen condooms verstrekken en dat mama’s hetzelfde doen met hun dochters.

En ook dat ouders bespreken met hun kroost in welke fase ze van hun seksuele ontwikkeling ze zitten.

Maar in de gemeente Hof van Twente is nu deining ontstaan, omdat tieners reeds vanaf 12 jaar bij jongerenorganisatie Scala gratis condooms kunnen afhalen. ………

De gemeenteraad heeft een onderzoek ingesteld.

Collegepartij VVD vindt de leeftijdsgrens namelijk veel te laag. Fractievoorzitter Gerda Bruins zegt tegen De Pers:

“Dat zijn nog basisschoolleerlingen, kinderen, nog niet eens echt tieners. Dat vind ik niet passen. Ik denk dat de meeste ouders in het Hof van Twente er ook niet gelukkig mee zijn. Want reken maar dat die kinderen dat condoom gaan halen..” De politica ziet liever dat de campagne zich richt op jongeren vanaf 15 jaar. Scala wordt gesubsidieerd door de gemeente. “Dan willen wij ook een vinger in de pap zodat dat geld goed besteed wordt.”

Tim Blanken van Scala denkt zelf dat ze met 12 jaar al te laat zijn. “In mijn tijd begon je in groep 8 al met tongzoenen op het schoolplein. Nu zijn kinderen waarschijnlijk al veel verder. Bovendien zien kinderen op internet al heel veel. Je moet inspelen op de behoeften van de doelgroep.”

De condooms worden bewust in deze periode uitgedeeld omdat er nu volgens de jongerenorganisatie veel feesten zijn en er ook tijdens de diverse vakanties de nodige liefdes ontstaan.

Lees ook:Mijn kind en jouw kind doen vast en zeker nog niet aan seks (ahum)
Lees ook:‘Seks is naakt, veel, hard en luid’
Lees ook:Ouders woest vanwege schoolreisje naar sexshop
Lees ook:Pretpark Walibi biedt speciale ‘Hard Gaan’ condooms aan
Lees ook:Kinder – condooms ?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Deining in Twente over gratis condooms voor 12-jarigen

  1. Mark van S

    De VVD spreekt zichzelf tegen. De fractievoorzitter vindt de leeftijd te laag, maar zegt tegelijkertijd dat de kinderen dat condoom gaan halen.

    Ik zie het heel simpel: kinderen die met sex willen experimenteren, zijn beter af met gratis condooms. Sommige kinderen zijn twaalf, andere vijftien, weer andere nog later als ze met sex beginnen.

    Liever dat ze op 12-jarige leeftijd een condoom halen dan dat ze hun buurmeisje van 11 of 12 bezwangeren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>