Wereldwijd wordt steeds minder aan anticonceptie gedaan

Wereldwijd hebben steeds meer jongeren onveilige seks.

In landen als Frankrijk en de Verenigde Staten is dat aantal ten opzichte van 2 jaar terug verdubbeld………..

Dat concludeert farmaceuticafabrikant Bayer, producent van anticonceptiemiddelen, uit een onderzoek naar gebruik van voorbehoedmiddelen.

Hiervoor werden 6000 jongeren ondervraagd  in 26 landen door door 11 ngo’s, die stellen dat ongewenste zwangerschappen onder jonge mensen een wereldwijd probleem is.

De resultaten gebundeld in ‘Clueless or Clued Up: Your Right to be informed about contraception’, zijn eerder deze week op de Wereld Anticonceptiedag bekendgemaakt.

In Frankrijk is het aantal jongeren dat onveilig vrijt in vergelijking met 2009 meer dan verdubbeld. In Amerika steeg dit met 40% en in Groot-Brittannië met 19%. Toch krijgt in dat laatste land, net als in veel Aziatische landen, driekwart van de jongeren seksuele voorlichting. In Europa geldt dat voor de helft.

Voorts denkt in Egypte ruim eenderde van de jongeren dat baden of douchen na de seks werkt als voorbehoedsmiddel. In Thailand en India denkt een kwart dat je niet zwanger kunt worden door tijdens de menstruatie seks te hebben.

Lees ook:Supermodel Doutzen Kroes spreekt over seks
Lees ook:Aids is doodsoorzaak nummer 1 in Ermelo
Lees ook:Praten over voorbehoedsmiddelen is niet cool
Lees ook:Seksadviezen van de eigen ouders werken het beste!
Lees ook:Helft hiv-besmette mensen weet dit niet van zichzelf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>