Seks na een bevalling

Vorige week was er opzienbarend nieuws naar aanleiding van een Britse enquête.

Bij veel vrouwen sterft de stoeipoes in hen wanneer ze er een kind uitgeperst hebben.

Gelukkig kwamen er wereldwijd veel reacties op deze kort door de bocht conclusie.

Er zijn vrouwen genoeg die een kind op de wereld gezet hebben en zich nog steeds sterk en sexy voelen. Per slot van rekening moet er wellicht nog wel een kindje geproduceerd worden.

Maar de eerste keer weer echte seks na een bevalling is best wel eng. Zowel voor vrouwen als voor mannen…….

Om je heen hoor je verschillende verhalen. Bij de één deed het pijn en voor een ander ‘behoorlijk wennen’. Minimaal 3 weken, maar liever nog tot 6 weken na de bevalling geen seks is wel een vereiste. Zeker als er sprake was van inscheuring of -knippen.

De baarmoedermond is na ongeveer 17 dagen weer gesloten. Voor die tijd kunnen er bacteriën samen met de penis naar binnen worden gebracht, waardoor ontstekingen kunnen ontstaan.

De eerste keer zullen jonge moeders gespannen zijn. Niet alleen omdat het eng is, maar ook ze vrezen dat de baby wellicht wakker wordt. Ja dat is even nieuw: dat een kind, in dit geval: een zuigeling jullie kan horen. Zet je hier maar snel overheen, want door ~gezonde~ seks van ouders is nog nooit een kind gefrustreerd geraakt.

Na de bevalling kunnen vrouwen nog enige tijd last hebben van vaginale droogte. Gebruik daarom een glijmiddel. Ook als je wat gespannen bent is zo’n glijmiddel een prima manier om het wat makkelijker te laten gaan. Rustig aan, samen weer opbouwen is het beste devies.

Na 6 tot 8 weken volgt de eerste menstruatie weer. Wanneer er borstvoeding gegeven wordt, blijft dit natuurlijk nog wat langer uit. De melkproductie remt de werking van de eierstokken en de eisprong namelijk af.

Dit houdt overigens niet in dat je onvruchtbaar bent. De ovulatiecyclus komt al wel weer op gang. Dus als je nog wat langer wilt wachten voor de volgende spruit zich ook aandient, moet er dus aan anticonceptie worden gedaan.

Lees ook:3 maanden na een bevalling zijn vrouwen weer seksueel actief
Lees ook:Nog even over pijn bij het vrijen na een bevalling
Lees ook:50 dagen na bevalling weer genieten van seks
Lees ook:Meer pijn bij de seks na bevalling met keizersnede
Lees ook:Bevallen met een keizersnede leidt niet tot betere seks

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Seks na een bevalling

  1. Pingback: Who the f*ck is die Barbie: seks na de zwangerschap is oppassen! | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>