Herintredende neukers staan stijf van de soa’s

Al eerder berichtten we hier bij seks.blog over 50′ers die veelal na een monogame relatie aan onveilige seks doen.

Het is de generatie van voor de AIDS en zij zijn niet gewend aan condoomgebruik, dus laten zij de rubbertjes ook nu links liggen. Gevolg: de geslachtsziektes rijzen de pan uit bijmensen die eigenlijk beter zouden moeten weten……….

In het afgelopen decennium is het aantal soa’s verdubbeld in de categorie boven de 45 jaar, schrijven Britse artsen en onderzoekers in de British Medical Journal.

Dt geldt voor het aantal gevallen van herpes en chlamydia en syfilis, dat 10 jaar geleden bijna uitgeroeid was, is nu weer verviervoudigd. 1 op de 5 volwassenen die een behandeling voor hiv ondergaan, is ook ouder is dan 50 jaar, dit is 2x zoveel als in 2002.

4 op de 5 mensen tussen de 50 en 90 zijn nog steeds seksueel actief. De toename van soa’s onder ouderen komt door het grote aantal scheidingen en de toegenomen populariteit van internetdaten. Ouderen zien zichzelf niet als doelgroep voor de veilig-vrijen-campagnesen gebruiken dus ook geen condoom.

Uit een onderzoek van vorig jaar bleek dat 1 op de 10 Britten boven de 50 weleens een affaire heeft op vakantie. Daarnaast blijkt dat soa’s het meest voorkomen bij oudere heteroseksuele swingers. Zij lopen zelfs net zoveel risico op een besmetting als hoeren.

Voorts lopen mannen die viagra slikken beduidend vaker een soa op, vooral in het eerste jaar van gebruik. Lichamelijke veranderingen in de overgang zorgen er ook voor dat vrouwen vatbaarder zijn voor infecties.

De onderzoekers en artsen roepen in het medisch tijdschrift dan ook huisartsen op om veilig vrijen vaker met ouderen patiënten te bespreken.”Teveel mensen in een hogere leeftijdscategorie komen uit langdurige relaties en denken daarom dat vrijen met een condoom voor hun niet nodig is”, legt Natika Halil van de Family Planning Association uit. “Maar soa’s vinden je wel, onafhankelijk van je leeftijd.”

Ook Nederlandse cijfers laten een sterke toename van soa’s onder ouderen zien. Over kinderen die zich zorgen maken over hun ‘rondneukende’ ouder van zekere leeftijd…..

Lees ook:Papa heeft een druiper, mama een sief
Lees ook:Aantal 50′ers met soa verdubbeld in 10 jaar tijd
Lees ook:Blij vooruitzicht dat ons streelt: de seks wordt steeds beter met de jaren
Lees ook:Taboe in modern Nederland: ouderen die van seks willen genieten
Lees ook:Mannen masturberen vaker dan dat ze seks hebben met hun partner

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>