‘Seks is naakt, veel, hard en luid’

Uit recent onderzoek blijkt dat het meerendeel van de tieners en ook de helft van hun ouders bij het woord ‘seks’ het schaamrood op de kaken krijgt.

9 van de 10 jongeren wil geen aanvullende gesprekken met hun ouders over zaken als ‘nee’ zeggen tegen seks, tienerzwangerschappen en sexting.

1 op de 6 hoeft zich daar geen zorgen over te maken: zijn of haar ouders zijn überhaupt nog nooit over seks begonnen……….

Dit blijkt uit onderzoek van de New York University en Planned Parenthood onder 2000 ouders en kinderen tussen de 15 en 18 jaar. Goedele Liekens heeftvoor deze doelgroep een nieuw boek geschreven.

‘Start 2 Sex’ moet tieners wegwijs maken in het doolhof van de door media beheerste seksuele beleving.

“Onze maatschappij gooit alles voor jou op één hoop: seks is naakt, veel, hard en luid. Het lijkt wel de totale uitverkoop van de seksuele beleving. Maar het is moeilijk om de juiste informatie te vinden over je lichaam en seksualiteit. Of over relaties, liefde en lust. Dit boek schreef ik speciaal voor tieners, jongvolwassenen. Omdat seks overal is en tegelijkertijd nergens. Omdat seks leuk is en dat ook zo moet blijven. En omdat hun eerste seksuele belevingen uiterst waardevol zijn en liefde het mooiste wat er bestaat”, aldus de Vlaamse seksuologe.

Vanaf 15 oktober: ‘Start 2 Seks’, Goedele Liekens, Standaard Uitgeverij, €17,95

Lees ook:Kies een liefdevolle benaming voor je vagina. Eentje die respect afdwingt…
Lees ook:‘Een voorkeur voor geen schaamhaar is een pedofiele neiging’
Lees ook:Goedele Liekens shockeert Britten met vagina- en piemelpraat
Lees ook:De fantasie over een triootje is veel mooier dan de werkelijkheid
Lees ook:SOS SEX

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>