Steeds meer 50-plussers lopen hiv op

We hebben het hier al vaker gememoreerd. De generatie 50+ werd groot in het tijdperk voor de aids.

De zogenoemde babyboomers en generatie X had seks zonder condooms.

Een groot deel van hen is gescheiden en komt dus opnieuw op de seksmarkt en aan veilig vrijen lijken zij niet voorgesteld………

In Nederland is sprake van een stijging van HIV in alle leeftijdsgroepen. Van de bijna 1100 Nederlanders die in 2011 die diagnose kregen, was eenvijfde deel 50 jaar of ouder. In de jaren daarvoor was dat nog 14%.

Verwacht wordt dat over 10 jaar 30% van alle hiv-geïnfecteerden ouder zal zijn dan 60 jaar.

Expertisecentrum Soa Aids Nederland maakt zich grote zorgen om deze groep. “Wie met hiv is besmet, loopt een grotere kans op ziektes die met ouderdom worden geassocieerd, zoals botontkalking en hart-en vaatziekten.”

En omdat hij er mee kapt, vandaag een plaatje van ‘s werelds grootste condoomvriend en hieronder safe sex for seniors!

Lees ook:Dansende condooms maken Leidseplein (on)veilig
Lees ook:Anne: 9 jaar geleden had ze 1x onveilige seks en sindsdien heeft ze hiv
Lees ook:Ouwe lullen vrijen onveilig
Lees ook:Nieuwe vaginagel tegen aids gepresenteerd
Lees ook:Zwarte condooms zijn succesnummers onder gekleurde Nederlanders

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Steeds meer 50-plussers lopen hiv op

  1. john

    Al die arme mensen die Hiv+ testen moeten weten dat de test VOLSTREKT ONBETROUWBAAR IS en geen enkele indicatie geeft over aanwezigheid van enig virus in het bloed. Het is n.l. een anti-stoffen-test en geeft dus aan dat er een infectie van een of andere ziekteverwekker heeft plaatsgehad, waartegen het lichaam anti-lichamen heeft aangemaakt, waardoor immuniteit is gewaarborgd. Helemaal niks aan de hand dus. Laat je niets wijsmaken door de arts, neem nooit zijn pillen, want die zijn zwaar giftig, vernielen je immuniteit en veroorzaken juist Aids! Ben je ziek? Neem MMS1 en MMS2 en je knapt weer helemaal op! En zonder bijwerkingen!

      /   Reply  / 
  2. Wendy

    Logisch dat ze vaker hiv oplopen. Meeste willen zonder condoom doen. Alleen trap ik er niet in. Willen ze met mij het bed induiken eis ik dat ze condoom omdoen. Er zijn aantal mannen die meer bieden om zonder condoom te doen. Ik vertik het, anders word ik ook ziek.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>