Voor je het weet heb je met 485.000 mensen seksueel contact gehad

Een online calculator berekent de hoeveelheid indirect seksueel contact die iemand gehad heeft.

De gemiddelde man komt al gauw op 2,8 miljoen mensen uit waarmee hij in seksueel contact staat…….

De ‘rekenmachine’ is een uitvinding van de Britse drogisterijketen Lloyds Pharmacy en moet de gevaren van onveilige seks benadrukken.

Het ding werd al in 2009 geïntroduceerd, maar door de toename van het aantal SOA’s onder jongeren, brengt het Verenigd Koninkrijk het weer onder de aandacht.

Om het aantal mensen te berekenen waar iemand indirect seksueel contact mee heeft gehad, moet de leeftijd, geslacht en aantal bedpartners ingevuld worden.

Vervolgens wordt de leeftijd en het geslacht van elke bedpartner gevraagd. Op die manier rekent het programma uit met hoeveel mensen iemand in die leeftijdscategorie indirect het bed heeft gedeeld.

Het getal dat uit de rekenmachine rolt, ligt verbazingwekkend hoog. Een 30-jarige vrouw die 7 bedpartners had, is bijvoorbeeld indirect met bijna 3 miljoen mensen in seksueel contact geweest.

Een man van 25 jaar die met 9 vrouwen seks had, heeft al met ruim 485.000 mensen indirect seksueel contact gehad.

Het gemiddeld aantal mensen waarmee iemand seks heeft tijdens zijn leven, stijgt de laatste jaren steeds meer. Mannen hebben gemiddeld 9 bedpartners en vrouwen 6,3.

Het aantal SOA’s is hierbij ook gestegen. Het rekenprogramma probeert mensen dan ook op de hoogte te stellen van de risico’s.

SOA’s komen verreweg het meeste voor onder jongvolwassenen. 57% van alle nieuwe gonorroe-gevallen komt voor in de leeftijdscategorie 15-24 jaar. Van alle mensen die genitale wratten krijgen, valt 56% in deze jonge categorie.

Lees ook:Met hoeveel mensen heb je (indirect) seks gehad?: reken het hier uit!
Lees ook:Een beetje Brit doet het met 2,8 miljoen mensen
Lees ook:FRIENDS-sterren hadden irreëel veel seks
Lees ook:Reislustigen hebben veel seks onderweg
Lees ook:30% van de studenten doet aan anale seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>