Nederlandse Biblebelt helemaal niet blij met zgn. seksuele voorlichting van Groen Links

‘Bemoei je met je eigen zaken’. Dat is zo’n beetje de reactie van de mensen in de Nederlandse biblebelt op het initiatief van DWARS, de jongerenafdeling van Groen Links.

Zij trekken op dit moment door Neerlands meest gelovige streken, in de volksmond ook wel ‘zwarte kousen kerken’ genoemd, met de boodschap ‘seks is leuk’ om de dialoog met gereformeerde jongeren aan te gaan.

Die zitten daar echter helemaal niet op te wachten……..

Het Reformatorisch Dagblad, het huisorgaan van de bevindelijken (de bijbel van kaft tot kaft) geeft deze week flink tegengas.

Ze schrijven o.a. dat de campagne suggereert dat ze het gesprek over seksualiteit op gang wil brengen. De posters stralen het tegendeel uit van het in gesprek gaan met elkaar. Ze bevestigen het beeld dat je seksualiteit moet dóén in plaats van het gesprek hierover te voeren.

In de achterliggende decennia is de volgorde in de ontwikkeling van een relatie veranderd, schrijft het RD. Psychiater Bram Bakker gaf dit recent aan in een reportage bij de NTR-academie. Vroeger dronk je eerst een glaasje thee, at je samen en praatte je ondertussen heel wat af. In het vertrouwen dat daar ontstond, kreeg seksualiteit vanzelf een natuurlijke plek, aldus Bakker. Op die manier ontstonden er (en ontstaan er) duurzame, stevige relaties die tegen een stootje kunnen.

In de huidige context start je met seksualiteit, in plaats van met liefde, aangespoord door de overal aanwezige prikkels. Trouw zijn aan elkaar, knokken voor een diepgaande relatie is bepaalt geen vanzelfsprekendheid meer.

En hoe je het wendt of keert: daarmee hebben zij zeker een punt. Het is misplaatst arrogant om als jongeren van Groen Links te denken dat mensen die een ander levensideaal hebben zonodig seksuele voorlichting moeten hebben van gastjes die zelf nog maar net komen kijken.

Lees ook:In Nederland zijn minstens 50.000 mensen met een pornoprobleem
Lees ook:Marokkaanse sekslessen
Lees ook:App om vast te leggen of je met iemand seks wilt of niet
Lees ook:Genieten doe je pas met een eco-dildo in je tas!
Lees ook:Groen Links heeft een nieuwe missie: over seks praten in de Bible Belt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>