Docenten zijn dol op omstreden seksdokter Corrie

Hoewel lesgevend personeel op basischolen seksuele voorlichting primair een taak van de ouders vinden, vinden de meeste leerkrachten en schooldirecteuren dat Dokter Corrie goed aansluit bij de lessen over seksuele voorlichting.

Dat blijkt uit onderzoek door DUO Onderwijsonderzoek in opdracht van de NTR onder directeuren en leerkrachten van basisscholen over het omstreden deel uit het School Week Journaal.

Het school-tv-programma van de taakomroep raakte eind vorig jaar in opspraak omdat niet alle ouders het eens zijn met hoe Dokter Corrie, gespeeld door Martine Sandifort, seksualiteit bespreekt.

Bijna de helft van de ondervraagde leerkrachten zegt dat de thema’s zeer goed aansluiten bij hun lessen seksuele voorlichting. Zo’n 63% geeft aan aandacht voor seks en seksuele diversiteit zinvol te vinden. Wel stelt 61% dat seksuele voorlichting vooral een taak voor de ouders is en maar in beperkte mate voor de school.

Ook zegt meer dan de helft niet in verlegenheid te worden gebracht door de manier waarop Dokter Corrie seks bespreekt. Leerkrachten die het programma wel kennen maar niet gebruiken, zo’n (%, noemen de rubriek ongeschikt en de filmpjes respectloos.

Tevens blijkt dat protestants-christelijke scholen terughoudender zijn met aandacht te besteden aan seksualiteit en seksuele diversiteit. Leerkrachten op deze scholen beoordelen de rubriek Dokter Corrie dan ook als minder positief. Eind vorig jaar werden 8000 handtekeningen tegen het programma-onderdeel overhandigd aan de Tweede Kamer.

Dokter Corrie is vrijdag weer op televisie. Dan praat ze met presentator Harm Edens over masturbatie.

Lees ook:8000 oververhitte ouders pleiten tegen seksdokter Corrie
Lees ook:Teken de petitie VOOR seksdokter Corrie van School TV
Lees ook:Actie gestart tegen seks-dokter Corrie van School TV
Lees ook:Sekslessen van Dr. Corrie mogen blijven bij School TV
Lees ook:Staatssecretaris Sander Dekker bij seksdokter Corrie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>