Vrolijke mannen hebben veiliger seks dan zeiksnorren

Mannen die in een goed humeur zijn vrijen vaker veilig dan hun seksegenoten die sikkeneurig zijn.

Zo blijkt uit onderzoek van de Columbia University onder 100 hiv-positieve mannen die op dat moment seksueel actief waren, waarover is gepubliceerd in het tijdschrift ‘Health Psychology’…..

Meer dan de helft zei onbeschermde seks te hebben gehad in de laatste 2 maanden.

Ruim 6 weken lang werden de seksuele praktijken en het humeur van de deelnemers gerapporteerd. Mannen die zich gedurende een bepaalde week heel goed voelden, waren aanzienlijk meer geneigd tot veilige seks dan tijdens een ‘normale’ week: 66% versus 46%.

Aan de andere kant, mannen die gedurende een periode depressieve symptomen meldden, hadden op dat moment meer onveilige seks dan in een ‘normale’ week.

Volgens onderzoeker Patrick Wilson zit het probleem vooral tussen de oren. “In slechte weken kan je denken: ‘ik heb al genoeg aan mijn hoofd, het zit allemaal even niet mee. Op dit moment heb ik even geen zin om ook nog met mijn hiv bezig te zijn, dat kan ik er niet bij hebben.”

Het onderzoek maat duidelijk hoe waardevol het is om met name risicogroepen te leren hoe ze hun eigen welzijn moeten onderhouden. Ondanks het feit dat de studie zich concentreerde op mannen met hiv, geloven dat onderzoekers dat de uitkomsten van toepassing zijn op iedereen.

Lees ook:Yoga verbetert zin in seks bij vrouwen aanzienlijk
Lees ook:Seks voor de speech ontstresst
Lees ook:Lingeriemodel Rosie Huntington werkt op mannen als een snuif cocaïne
Lees ook:Alle mannen onderschatten het libido van hun vrouw
Lees ook:Mountainbiker houdt na val 7 weken lang een erectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>