Voelt seks met een besneden man anders voor een vrouw?

Er zijn mannen die zijn besneden, vanwege hun religie, omdat ze dit hygiënischer vinden of omdat hun voorhuid wellicht te strak was.

Ook laten mannen in gebieden waar condooms minder voorhanden zijn zich soms besnijden, omdat het het risico op een soa en dus ook hiv dan kleiner is.

Maar maakt het verschil bij de seks?

Voor hemzelf of voor haar?

SHAPE zette wetenschappelijke onderzoeken op dit terrein op een rij en komt mmet genuanceerde antwoorden.

Voor de besneden man is er weinig verschil. Hij heeft niet meer of minder libido dan zijn onbesneden broeders. Sommige studies suggereerden dat besneden mannen eerder klaar komen, maar recent Deens onderzek toont aan dat het geen effect heeft op erectiestoornissen of vroegtijdige ejaculatie.

Voor vrouwen blijkt uit onderzoeken, is seks met een besnden man minder prettig. Waaraan dat precies ligt is niet duidelijk.

Het kan een psychologische kwestie zijn, maar ook iets te maken hebben met het feit dat er bij afwezigheid van een afgestroopte voorhuid minder wrijving is.

Vrouwen die een besneden man hebben, melden in onderzoeken 3x zo vaak pijn bij het vrijen en 2x zo vaak orgasmeproblemen dan hun seksegenotes die seks hebben met een man mét voorhuid.

Vrouwen echter die zelf echter minder vaginaal vocht produceren hebben juist weer baat bij de wat gladdere besneden piemel.

Feit blijft dat een besnijdenis bij mannen de boel schoner houdt en als gevolg daarvan ook minder een bron van infecties vormt voor zijn partner dan een onbesneden man.

Lees ook:Besneden mannen (en hun vrouwen) zouden minder plezierig seksleven hebben
Lees ook:Mannen met besneden penis toch tikje minder seksueel gevoelig
Lees ook:Hoe wilt u de piemel: met of zonder slurf?
Lees ook:De voordelen van de besneden snikkel
Lees ook:Nadelen van mannen-besnijdenis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>