Na vagina en penis dansen nu ook de tampons bij Zweedse voorlichting

De Zweedse zender Barnkanalen veroorzaakte begin dit jaar voor ophef met een clip met een dansende vagina en penis, die Snipp en Snopp heten.

Maar de voorlichting aan de jeugd gaat gelukkig verder in het Scandinavische land. Inmiddels is een filmpje gemaakt die meisjes voorbereidt op de menstruatie met jawel: dansende tampons….

De Zweedse openbare omroep STV zegt te hopen dat de video kinderen kan leren wat menstruatie is en het onderwerp kan helpen destigmatiseren. Het nummer wordt gezongen door Alex Hermansson, een van de jonge presentatoren van de zender.

Hermansson zingt dat ‘het iets is wat meisjes soms overkomt, maar waarover ze niet willen praten, misschien omdat ze zich er een beetje voor schamen.’ Om dan uit te leggen dat ‘menstruatie heel normaal is en dat we dan extra aardig moeten zijn en een beetje geduld tonen. Het is immers maar een beetje bloed’.

Lees ook:40% NL meiden en 20% jongens heeft ongewilde seks-ervaring
Lees ook:Vrouwen lullen meer over seks dan mannen
Lees ook:Jonge Zweedse verspreidt penis – kiekjes van ex
Lees ook:Porno-diva Kim Holland verheugd over overname Ziggo
Lees ook:Dreigende epidemie keelkanker door orale seks op jonge leeftijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>