Pijpen en beffen worden zo langzamerhand riskante seksoefeningen

Bij orale seks wordt opvallend vaak geen voorbehoedmiddel gebruikt. Dat is dom, want als je gewone rubbertjes vies vindt, heb je de keuze uit een heel palet aan geuren, kleuren en smaken.

Je kunt van pijpen en beffen, net als van anale seks, niet zwanger worden, maar het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen als gevolg ervan neemt pijlsnel toe…….

De Britse vereniging voor seksuele gezondheid stelt dat onbeschermde seks met wisselende partners heeft gezorgd voor een toename van genitale herpes, chlamydia, resistente gonorroe en andere soa’s waaronder HPV.

“We stelden recent vast dat heel wat infecties zijn doorgegeven via orale seks”, aldus dokter Peter Greenhouse, regeringsadviseur inzake seksueel gezondheidsbeleid, tegenover BBC Newsbeat. “Heel weinig mensen gebruiken een condoom voor orale seks”, voegde hij toe.

De meeste nieuwe besmettingen worden vastgesteld in de leeftijdscategorie onder 25 jaar en bij homoseksuele mannen. “De mensen staan er niet bij stil dat je niet veel moeite moet doen om chlamydia en gonorroe in je keelholte te krijgen”, stelt Greenhouse.

Volgens de specialist is orale seks nu de voornaamste manier waarop de zogenaamde ‘superbacterie van de druiper‘ wordt doorgegeven en vermoedelijk ook de belangrijkste oorzaak van herpes aan de geslachtsdelen.

Lees ook:Chlamydia is geen kamerplant!
Lees ook:Chlamydia treft niet alleen sletten of players
Lees ook:Ook tandartsen gaan controleren op soa’s
Lees ook:Zwarte condooms zijn succesnummers onder gekleurde Nederlanders
Lees ook:Van beffen ga je dood!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>