Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met seksuele opvoeding

Volgens mij begint de seksuele opvoeding gelijk met de rest van de opvoeding.

Zodra een kind vragen heeft over baby’tjes en de verschillen in de anatomie tussen jongens en meisjes kun je niet vroeg genoeg en niet relaxed genoeg open en eerlijk antwoorden geven.

Uiteraard gericht op de leeftijd waar het kind dan in verkeert.

Het woord SEX bestaat uit 3 letters en als je het op z’n Nederlands intoetst uit 4. Heel jonge kinderen krijgen zo een seksuele ‘opvoeding’ die je als ouders bepaald niet wenst en die vaak meer schade aanricht dan je kunt overzien.

Dat moet je als vaders en moeders van nu dus voor zijn.

“Ouders moeten al over seksualiteit praten als hun kind nog jong is”, zegt ook Petra Hoeve van Qpido, het Seksespecifiek expertisecentrum van de Amsterdamse jeugdhulpinstelling Spirit. “Hoe sneller de ouder ermee begint, hoe normaler het wordt om erover te praten”, aldus Hoeve bij nu.nl.

Channah Zwiep, docent Seksuele Opvoeding aan de Universiteit van Amsterdam, benadrukt ook het belang van vroeg beginnen met voorlichten. “Kinderen praten met elkaar over dit soort onderwerpen als ze 8 of 9 jaar oud zijn. Als ouders voor die tijd nooit open seksualiteit besproken hebben, is het voor kinderen gĂȘnant als zij dit opeens wel doen.”

Lees ook:Seksuele opvoeding begint op de creche
Lees ook:2015: een kwart van de ouders spreekt niet over seks!
Lees ook:Praat met je kind over porno voordat internet dat doet!
Lees ook:Lentekriebels: er is zelfs in Nederland te weinig seksuele voorlichting
Lees ook:Iets met bloemetjes en bijtjes?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>