De natuur wint: vrouwen hebben meeste zin in seks tijdens de eisprong

Vrouwen hebben het vaakst zin in seks tijdens de ovulatie,  zo in het midden van 2 menstruaties. De ovulatie, ook wel eisprong is dan gaande en dan zijn vrouwen nu eenmaal op haar vruchtbaarste. Dat bevestigen wetenschappers van het departement van psychologische en neurologische wetenschappen aan de universiteit van Californië.

De maandelijkse cycli van 43 vrouwen werd onderzocht. Elke dag werd er bij hen speeksel afgenomen en vulden ze een vragenlijst in over hun seksleven. Of ze zin hadden, wie het initiatief nam en of het er van kwam. En op een schaal van 1 tot 7: had zij zin in seks? Die resultaten werden door de onderzoekers vergeleken met de hoeveelheid gemeten oestrogeen en progesteron, de 2 voornaamste vrouwelijke geslachtshormonen. Hoe hoger de hoeveelheid oestradiol (onderdeel van oestrogeen), hoe groter het libido van vrouwen, concluderen onderzoekers James R. Roney & Zachary L. Simmons.

‘Tijdens de cyclus schommelt de hormonenbalans. Een grote hoeveelheid oestradiol leidt tot een grotere zin in seks. Maar als de hoeveelheid progesteron piekt, dan neemt het verlangen naar seks af. Het verlangen naar seks is bij vrouwen het strekste in de 2 weken voor het aanbreken van de volgende menstruatie. En dat valt net samen met de meest vruchtbare periode. Moeder Natuur is niet gek!

Lees ook:Mannen hebben om zin te krijgen in seks ook wat vrouwelijk hormoon nodig
Lees ook:Tetris spelen tegen uw seksverslaving
Lees ook:Meer testosteron doet vrouwen meer masturberen…
Lees ook:Waarom vrouwen veel meer van ochtendseks zijn dan mannen
Lees ook:Per ongeluk goed werkend medicijn gevonden tegen pijn bij het vrijen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>