De orgasme-kloof dichten met sextoys

Reeds eerder schreven we hier bij seks.blog over de zogenaamde orgasmekloof. Vrouwen komen namelijk nog steeds minder vaak klaar dan mannen.

Terwijl maar liefst 91% van de mannen aangeeft een orgasme te bereiken tijdens het vrijen, gaat datzelfde maar voor 64% van de vrouwen op. Niet dat vrouwen minder libido hebben, onderzoek toont steevast aan dat ze het net zoveel willen en er even veel van genieten als mannen.

Volgens de Huffington Post zouden er 3 grote redenen zijn voor het feit dat vrouwen zoveel minder vaak een orgasme bereiken dan mannen. Allereerst zou porno veel mannen een verkeerd beeld geven van wat een vrouw stimuleert. Wanneer ze proberen wat ze gezien hebben en merken dat dat in het echt niet werkt, raken ze ontgoocheld en geven ze op.

Ten tweede zouden verschillende maatschappelijke houdingen een positieve seksualiteitsbeleving in de weg staan, zowel bij mannen als bij vrouwen. Zo wordt vrouwen over de hele wereld vaak aangeleerd dat ze andermans behoeftes voor de eigen moeten laten gaan. Ook cliché’s als ‘mannen moeten het initiatief nemen, vrouwen wachten’, hebben een slechte invloed.

Een 3e reden zou liggen in het feit dat veel vrouwen alleen climax bereiken door rechtstreekse stimulatie van de clitoris. Heel wat mannen zijn zich daar niet of te weinig van bewust. Ook het feit dat de opbouw naar een orgasme voor een vrouw net iets langer duurt dan voor een man (tot 20 minuten), kan een hinderpaal vormen. Niet alle mannen houden het zo lang vol in bed en zijn te onzeker over hun orale vaardigheden.

Het is een gegeven dat vrouwen evenveel klaarkomen door masturberen als mannen en in dezelfde tijd, namelijk 4 minuten. De orgasmekloof treedt dus enkel op wanneer er een man in het spel is.

Volgens de organisatie ‘Sexy Liberation’ kunnen speeltjes ervoor zorgen dat vrouwen hun eigen bronnen van plezier ontdekken. “En een vrouw die zichzelf kent op seksueel vlak, zal zich zekerder voelen wanneer ze eerlijk met haar partner praat over haar behoeftes en verlangens.”

Daarom heeft ‘Sexy Liberation’ nu een webshop geopend die een aantal sextoys volledig gratis aanbiedt. Anderen worden met grote kortingen aangeboden. Je betaalt wel verzendkosten, maar die zijn niet hoog.

Lees ook:Vrouwelijk orgasme als carrièreboost
Lees ook:Seksisme is de dood in de pot voor seks
Lees ook:De orgasmekloof: hij dénkt dat zij klaarkomt, maar ondertussen…
Lees ook:Vrouwengekreun geen voorspeller van haar orgasme, maar wel van het ZIJNE
Lees ook:Vrouwen komen vaker klaar met een man die haar vriendinnen ook begeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>