10 vagina-feiten die elke vrouw zou moeten kennen

Elke vrouw heeft een vagina en toch is dit geslachtsdeel, waar de helft van de mensheid mee is uitgerust, met veel meer mysteries omgeven dan de penis.

Gedeeltelijk komt dat door de bouw ervan.

Zoals de penis duidelijk aan de buitenkant zit (hangt of staat), bevindt de vagina zich voor het grootste gedeelte binnenin een vrouw.

Maar elke vrouw moet in ieder geval de volgende vagina-feiten kennen……

1. De hoeveelheid vaginale afscheiding varieert en heeft ook te maken met de maandelijkse cyclus. Sommige zeer gezonde vrouwen moeten dagelijks een inlegkruisje dragen en anderen hoeven alleen tijdens de dagen van de menstruatie iets te gebruiken. Behalve wanneer de afscheiding jeukerig, branderig of onplezierig ruikend is hoef je niet naar de dokter te hollen.

2. Elke vagina en elke vulva is uniek. Sommige vrouwen hebben grote grote schaamlippen of juist grote kleine schaamlippen en bij weer anderen zijn ze weer allebei ongeveer even groot. Daarom is het belangrijk dat je jezelf nooit vergelijkt met ge-airbrushte vagina’s of die uit gephotoshopte bladen als Playboy of zelfs de geopereerde designervagina’s uit de porno-industrie.

3. Voor de meeste vrouwen is het lastig om een orgasme te bereiken door alleen vaginale penetratie. Op z’n minst is stimulatie van de clitoris daarbij een vereiste. Raak niet in paniek of voel je niet minderwaardig wanneer je nog nooit een vaginaal hoogtepunt had. Zoveel vrouwen, zoveel smaken van bevrediging er zijn. Zuiver vaginaal klaarkomen wordt door sommige desko’s ook als een mythe gezien.

4. Als je de G-spot wilt vinden, wordt je geduld op de proef gesteld. Het is een omstreden plekje waarvan sommigen beweren dat elke vrouw dit bezit: een sponsachtig aanvoelende spot enige centimeters de vagina in. Anderen werpen het hele idee van deze genotszône bij het oud papier. Troost je: al miljoenen jaren hebben vrouwen een seksleven zonder zich bewust te zijn van zoiets als de G-spot!

5. De beslissing over hoe jij vindt dat je vagina eruit moet zien is geheel de jouwe. Kies je voor een geschoren venusheuvel of een begroeide? Net zoals bij kleding zijn we qua schaamhaar ook aan mode onderhevig. En uiteindelijk laat je je toch niet echt dicteren door modegoeroe’s wat wel en niet te dragen. Zoals de hierbij gekozen illustratie ook zegt: ‘Geen Gecut!’! Dat geldt dus ook voor eerdergenoemd punt 2 van dit betoog.

6. Het is onmogelijk om weer een maagd te worden. Ja: er zijn zogenaamde kits in omloop en je kunt de boel ‘voor het lapje’ houden, maar eigenlijk is het hele maagdenvlies een mythe die meer in mannenhoofden huist dan tussen damesdijen.

7. Vaginale winden zijn menselijk en niet iets om je voor te schamen. Juist voor, tijdens en vlak na seks wil er nog weleens (ongewenste) lucht ontsnappen aan de roos der vrouwen. Voel je niet beschaamd: het is zo menselijk al wat!

8. Een vagina heeft geen vagina-douche nodig, al zullen bepaalde fabrikanten je daar wel graag van willen overtuigen. De binnenkant is uitstekend in staat de juist pH-balans te behouden. Water (bis bis) en beslist geen zeep of andere agressieve producten houden een vrouw van onderen fris!

9. Vaginale gemeenschap is niet bedoeld om pijnlijk te zijn. Als het dat ondanks voorzichtigheid en liefdevolle aanpak toch is, breng dan een bezoekje aan je huisarts. Want er kan dan óf lichamelijk iets dwarszitten wat de gynaecoloog kan doen ofwel psychisch een barrière zijn. Forceer jezelf nooit en laat je nimmer forceren!

10. Ook vaginale ejaculatie is zeer omstreden. Het zijn leuke verhalen over spuitende fonteinen, maar in de praktijk ‘squirten’ er maar weinigen. En hier geldt eveneens: er zijn heel wat andere manieren van seksueel genot dan deze natte bedoening!

Lees ook:Filmpjes met pratende vagina’s maken tongen los
Lees ook:Een vagina als trofee aan de muur: kutkunst?
Lees ook:De perfecte vagina
Lees ook:Model en YouTube-ster Cassandra Bankson over haar 2 vagina’s
Lees ook:Johan Vlemmix: van Maxima via Kontfluit naar Vagina

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>