Meer testosteron doet vrouwen meer masturberen…

Testosteron is niet de reden dat mannen in de regel een hoger libido hebben dan vrouwen. Recent onderzoek weerlegt deze mythe.

Wetenschappers ontdekten dat vrouwen met een hoog niveau van dit hormoon niet méér zin in seks hebben met hun partner, maar wel vaker masturberen…

Het onderzoek werd uitgevoerd aan de universiteit van Michigan onder 105 mannen en 91 vrouwen. Gekeken werd naar hun seksleven, relatie, stressniveau, humeur en zelfbeeld. Ook werd via speekselstalen gemeten hoe hoog het niveau van het geslachtshormoon testosteron en het stresshormoon cortisol was.

Zowel mannen als vrouwen maken testosteron aan, bij de mannen gebeurt dat in de testikels, bij de vrouwen in de eierstokken. De onderzoekers ontdekten dat het niveau hiervan niet bepaalt hoe vaak mannen denken aan masturberen of seks. Bij vrouwen lijkt de hoeveelheid testosteron vooral samen te hangen met hoe vaak ze masturberen.

De onderzoekers zeggen dat de resultaten suggereren dat het libido bepaald wordt door verschillende factoren, waaronder stress. Professor en onderzoeker Sara van Anders zegt dat de resultaten van het onderzoek dit bevestigen, daaruit blijkt namelijk dat vrouwen die al lang samen zijn met hun partner een lager niveau van testosteron hebben. Wat kan betekenen dat het hormoon ervoor zorgt dat vrouwen intimiteit zoeken bij een vaste partner en geen seks.

Een hoog niveau van testosteron kan ook een teken van stress zijn omdat de adrenalineklier, die ook het hormoon vrijgeeft, hard werkt tijdens stressvolle tijden. De vrouwen die het meeste zin hadden  in soloseks hadden het hoogste niveau van testosteron, wie geen zin had om te masturberen had het laagste niveau. Dit suggereert dat zin in geslachtsgemeenschap meer beïnvloed wordt door sociale factoren, zin in zelfbevrediging is aangeboren.

De resultaten van dit onderzoek zorgen alleen maar voor meer wetenschappelijke twijfel omtrent het libido. Er bestaat geen duidelijk verband tussen masturberen en seksueel verlangen.

Lees ook:Gruizig van granaatappelsap
Lees ook:Vrouwen willen vanavond om 11 uur seks!
Lees ook:Testosteron-creme maakt van oudere mannen weer seksgoden
Lees ook:Mannen hebben om zin te krijgen in seks ook wat vrouwelijk hormoon nodig
Lees ook:Voetballers zijn pas echte kerels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>