Hoeveel seks zat en zit er in Nederlandse speelfilms?

Vandaag gaat de 35e editie van het Nederlands Film festival in Utrecht van start.

Daarom keerde het TV-programma ‘Andere Tijden’ gisteravond terug naar begin jaren ’70,  toen een ware seksgolf de bioscopen overspoelde……

Zo was in ‘Mira’ (met Willeke van Ammelrooy) een niet eerder vertoonde hoeveelheid bloot te bewonderen en ‘Blue Movie’ (met Hugo Metsers en Carry Tefsen) trakteerde het publiek zelfs op een erectie. Daarmee wist een nieuwe generatie filmmakers de tijdgeest feilloos te treffen.

Er kwamen miljoenen bezoekers op de films af en daarmee werden ze een ongekend commercieel succes. Voor veel producenten, regisseurs, acteurs en actrices betekende dit het begin van een glanzende carrière.

Betrokkenen vertellen over hun eerste schreden op het pad van de professionele film, het loslaten van taboes, expliciete naaktscènes, lange rijen voor de kassa en het belang van een goed verhaal.

Lees ook:Nederlandse pornafilm ‘Silver Shoes’ blijkt succesnummer
Lees ook:3 x 5 seconden seks is echt zat in Vietnam
Lees ook:Emmanuelle (Sylvia Kristel) overleden
Lees ook:Geen seks in ‘Vijftig tinten grijs’ – verfilming
Lees ook:Nieuw leven voor Vlaamse porno-industrie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>