Eens een overspelige, altijd een overspelige

Vrouwen hebben nogal vaak last van het idee dat ze een man wel kunnen verbeteren of veranderen. Terwijl zij zelf zijn buitenechtelijke minnares is, denkt ze dat ze eenmaal met hem getrouwd, niet meer met een vreemdganger te maken heeft.

Helaas pindakaas. Als iemand voor de eerste keer de echtelijke grens is overschreden, is het een 2e en 3e keer namelijk makkelijker geworden…..

Zo blijkt uit onderzoek werden 783 mannen en vrouwen ondervraagd met een langdurige relatie, waarover is gepubliceerd in Archives of Sexual Behavior.

Van de ondervraagden die ooit waren vreemdgegaan deed 30% dat ook bij hun huidige partner. Van wie nooit eerder een partner bedrogen had, was 13% vreemdgegaan bij de huidige partner. Dat geldt zowel voor mannen als voor vrouwen.

Onderzoekers wijten dit aan het zogenaamde ‘drempeleffect’. Voor wie ooit overspel pleegde, is de drempel een stuk minder hoog om dit nog eens opnieuw te doen. Bij diezelfde partner, maar ook bij latere partners.

Al betekent dit natuurlijk niet dat mensen niet kunnen veranderen. “Als je partner eerlijk is over wat er is gebeurd, toegeeft dat hij of zij in de fout is gegaan en daar oprecht spijt van heeft, dan is de kans groot dat het bij 1x blijft.Vergeet niet dat 70% van de mensen die ooit bedrog pleegde, daarna wél trouw bleef”, aldus onderzoeker Frank Dattilio.

Lees ook:Na een paar keer vreemdgaan, wordt het stukken gemakkelijker
Lees ook:65+ vrouwen masturberen meer dan mannen
Lees ook:Een kwart vindt dat ze bij seks altijd moeten klaarkomen
Lees ook:Helft vrouwen moet dronken zijn voor seks
Lees ook:Vrouwen gaan net zo vaak vreemd als mannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>