Regelmatige seks is goed voor hart en bloedvaten. Bij de man dan……

Dat het hebben van regelmatige seks vele gezondheidsvoordelen heeft, is genoegzaam bekend. Daar waar het gaat om hart- en vaat-ziektes op afstand te houden, gaat die vlieger alleen op bij mannen.

Dat blijkt uit onderzoek uit Taiwan onder 2000 mannen en vrouwen, waarover is gepubliceerd in de Journal of Sexual Medicine.

Vrouwen profiteren veel minder van voordelen bij seks omdat een gezonde bloedsomloop bij hen minder invloed heeft op de seksuele opwinding. Een goede bloedcirculatie is een sleutelfactor bij het onder controle houden van homocysteïne.

Meerdere keren seks per week kan zorgen voor een betere bloedcirculatie en gezondere bloedvaten bij mannen. Daarnaast is regelmatige seksuele gemeenschap volgens de wetenschappers belangrijk ter voorkoming van een overschot van het aminozuur homocysteïne.

Bloedmonsters werden geanalyseerd om het aantal homocysteïne te meten. De resultaten laten het laagste aantal homocysteïne-aminozuren zien bij mannen die wekelijks meer dan 2x seks hebben. De hoogste concentratie was terug te vinden bij de controlegroep van mannen die minder dan een keer per maand seksuele gemeenschap hebben.

Bij de verschillende groepen vrouwen waren geen significante verschillen te zien tussen de vrouwen die regelmatig seks hebben en de vrouwen die nauwelijks gemeenschap hebben.

“Vaker seks en op regelmatige basis kan een beschermend effect hebben op de algemene gezondheid en de kwaliteit van leven, zeker bij mannen”, stellen de onderzoekers die ook artsen met klem vragen om mannelijke patiënten met hartproblemen te adviseren om vaker seks te hebben.

Lees ook:Mannen en vrouwen hebben dezelfde erotische fantasieën
Lees ook:De wetenschap bevestigt het: vooral doorneuken
Lees ook:Panorama onderzoekt clichés over mannen en seks
Lees ook:Onze ouders deden het vaker, maar wij hebben creatievere seks
Lees ook:Meer seks + veel overspel = minder risico prostaatkanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>