Hoofdstedelijke bordelen sluiten, homo sekscabines verrijzen

De bordeelhouders in de Amsterdamse binnenstad noemen het ‘een beetje krom’ dat zij steeds meer ramen moeten sluiten, maar dat er in het centrum wel een grote homosauna komt met darkroom en 25 sekscabines.

‘Onze raambordelen worden door de gemeente opgeheven, maar dit wordt wel toegestaan,’ zegt voorzitter Klaas de Weerd van het Samenwerkend Overleg Raamprostitutie…….

Aldus meldt het Parool vandaag in een artikel van Bart Middelburg.

De sauna/darkroom, een complex van zo’n 500 vierkante meter, komt in het complex Nieuwezijds Armsteeg 95-99 en biedt straks onderdak aan ruim 300 mensen. Momenteel wordt het pand grondig verbouwd, de feestelijke opening staat gepland voor oktober.

Opmerkelijk is dat een sauna/darkroom volgens het huidige bestemmingsplan niet is toegestaan. Volgens een toekomstig bestemmingsplan is een dergelijke darkroom met tientallen cabines, waar op grote schaal seksuele handelingen worden verricht, echter geen seksinrichting meer. In darkrooms wordt seks bedreven ‘uitsluitend op vrijwillige basis en zonder materiĆ«le vergoeding’, aldus het bestuur van stadsdeel Centrum, en om die reden is voor de sauna toch een vergunning verstrekt.

Project 1012 beoogt het aantal seksinrichtingen in dat postcodegebied drastisch terug te dringen. De laatste jaren zijn honderden bordeelramen gesloten in een poging mensenhandel te bestrijden, maar ook om overlast tegen te gaan.

Lees vandaag meer in Het Parool.

Lees ook:Massagesalons met ‘happy ending’ waaieren uit over Amsterdam
Lees ook:Kuuroord Duitse Alpen blijkt toneel voor orgies en SM-seks
Lees ook:Een glory hole: steek je snikkel maar door de muur
Lees ook:Neuken in de lunchpauze
Lees ook:Ook Utrecht pakt massagesalons met ‘happy ending’ aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>